FeaturedHaberler

Porsche 935 Clubsport geçmişe gönderme yapıyor!




Porsche, Rennsport Reunion etkinliğinde bir sürpriz yaparak yeni 935 Clubsport modelini duyurdu. Markanın 80’li yıllarına sağlam bir göndermede bulunan Porsche 935 Clubsport ile ilgili detaylar haberimizde!

700 beygirlik nostalji makinesi: Porsche 935 Clubsport!

1978 yılında Le Mans için üretilen 935/78, beyaz rengi ve kuyruk şeklindeki arka bölümü nedeniyle Moby Dick olarak adlandırılıyordu. Tam 40 yıl sonra ortaya çıkan 935 Clubsport modeli ise bu modelin gelecek ile sentezlenmesi sonucu bir araya gelmiş. 911 GT2 RS’i temel alan aracın gövde panellerinde ağırlıklı olarak karbon fiber takviyeli polimer (CFRP) malzeme kullanılmış. Bu sebepten dolayı modelin ağırlığı yalnızca 1.380 kilogramda tutulabilmiş. Ayrıca titanyum egzoz boruları ve aerodinamik kazanç sağlayan kırmızı jantlar da dikkat çekiyor.

Clubsport’un iç mekanı ise tamamen yarış odaklı olarak tasarlanmış. 911 GT3 R’dan alınan direksiyon, dijital gösterge paneli ve 6 noktadan bağlantılı Recaro koltuklar iç mekandaki önemli detaylar olarak bulunuyor. Otomatik klima, takla kafesi ve opsiyon olarak bulunan ikinci koltuk ise iç mekanı tamamlıyor.

Porsche 935 Clubsport modelinin kaputunun altında ise 3.8 litre hacminde ve 6 silindirli çift turbo bir motor yer alıyor. 700 beygir güç üreten bu canavar, 7 ileri PDK şanzıman ve sınırlı kaymalı diferansiyel ile keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yalnızca 77 adet üretilecek olan zaman makinesinin fiyat etiketi ise 701.948 Euro olarak belirlenmiş. 935 Clubsport modeline sahip olmak isteyen alıcıların araçlarını teslim almaları için Haziran 2019’u beklemeleri gerektiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu