FeaturedHaberler

Sonunda resmileşti: İşte elektrikli Mercedes-Benz EQC!




Mercedes, uzun süredir merakla beklenen tamamen elektrikli Mercedes-Benz EQC modelini duyurdu. Stockholm’de örtüsü kaldırılan elektrikli SUV’un tüm detayları haberimizde!

Mercedes-Benz EQC, sonunda üzerindeki örtüyü kaldırdı!

2016 yılında EQ Concept adında prototip modeli tanıtılan Mercedes-Benz EQC, 2 yıl sonra seri üretim versiyonuyla karşımıza çıktı. Tasarımsal olarak tipik bir elektrikli otomobil gibi görünmeyen EQC 400 4MATIC, ön yüzünde geleneksel panjur yapısını korumuş. Arka bölümünde birleşik LED stop grubu kullanan araç, iç mekanında ise çift parçalı MBUX bilgilendirme sistemi ile dikkat çekiyor.

Ön ve arkasında birer tane olmak üzere çift elektrik motoru taşıyan araç, 402 beygir güç ve 765 Nm tork üretebiliyor. Gövdesinin altında 80 kWh boyutunda bir batarya paketi taşıyan EQC’nin zorlu hava koşulları için sıvı soğutma teknolojisi kullanması dikkat çekiyor. Araçta kullanılan batarya paketi yaklaşık 320 km menzil üretirken, 110 kW’lık DC hızlı şarj istasyonunda 40 dakikada %80 seviyesine ulaşabiliyor.

0’dan 100 kilometre hıza 4.9 saniyede ulaşan Mercedes-Benz EQC’nin maksimum hızı ise saatte 180 km olarak limitlendirilmiş. Üretimine önümüzdeki yıl Bremen fabrikasında başlanacak olan aracın 2020’den itibaren Çin ve Amerika’da da üretilmesi planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu