FeaturedHaberler

Tesla Model 3’e NHTSA çarpışma testinden tam not!




Amerika’nın EuroNCAP’i olarak adlandırılan NHTSA, Tesla Model 3’ün çarpışma testi sonuçlarını yayınladı. Tüm testlerden 5 yıldız alan araç, eleştirilerin aksine güvenilir olduğunu kanıtladı!

Tesla Model 3, NHTSA çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı!

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nin son testinin konuğu Tesla’nın popüler otomobili Model 3 oldu. Önden ve yandan yapılan testlerde 5 yıldız alan uzun menzilli versiyon, kuruluş tarafında yüksek güvenlikli otomobiller kategorisinde listelendi. Öte yandan Elon Musk ise NHTSA’nın yılın sonuna doğru yayınlayacağı güvenlik istatistiklerinde Model 3’ün en güvenli araç olarak açıklanabileceğini söyledi.

Tesla Model 3’ün çarpışma testlerine katılan uzun menzilli versiyonu 0’dan 100 kilometre hıza 5.1 saniyede ulaşıyor. Tek şarjda 500 kilometre yol kat edebilen araç, Tesla’nın Supercharger istasyonlarında şarj edildiğinde yarım saatte 300 kilometre menzile ulaşabiliyor. Son olarak önümüzdeki aylarda Türkiye’de açılacak Tesla showroomunda da satışa sunulması beklenen modelin Amerika’da 49.000 dolardan alıcı bulduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şunun 35.000$ lik Baz versiyonu gelsin de vergi artmadan alalım. tr de parasini hakeden ilk otomobil olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu