FeaturedHaberler

Vespa’nın ilk elektrikli scooter modeli geliyor!




Scooter modelleri ile ünlü İtalyan Vespa’nın elektrikli sisteme geçişini temsil eden Elettrica kısa süre sonra piyasaya çıkacak.

Vespa’nın geçen yıl Milan Motorsiklet Fuarı’nda tanıttığı ilk elektrikli scooter modeli Elettrica kısa süre sonra piyasaya çıkacak. Modelin ilk olarak Avrupa pazarına sunulacağı açıklandı.
Vespa Elettrica neler sunuyor?

Tek şarj ile 100Km mesafe kat edebilen Vespa Elettrica anlık hızlanma değerleri ile 50cc motora sahip bir scooter modelinden daha güçlü bir performans ortaya koyuyor. Batarya 4 saatte tamamen dolarken toplamda 1000 şarj döngüsü veya ortalama 10 yıl kullanılabiliyor.

Henüz azami hızı açıklanmayan modelin ekonomi modu hızı saate 30Km olacak şekilde sabitliyor. Ayrıca yakındaki yayayı veya aracı tespit etme, alternatif güzergahlar belirleme gibi yapay zekâ özellikleri de bulunuyor.

Çatı firma Piaggio üretimi İtalya’da yapacak. Vespa Elettrica modelinin en erken gelecek yıl ABD ve Asya pazarına sunulacağı ifade ediliyor. Ayrıca daha küçük batarya ve benzin motoru ile 200Km menzile ulaşan melez Vespa Elettrica X modeli de gelecek yıl piyasada olacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Xiaomi nin elektrikli bisiklet inden sonra ilgimi çekmiyor artık bu haberler. Xiaomi 6 saat şarj 50km menzil ve 280$ fiyat vaat etmişti 2019 a hazır demişti alacaksın bir tane ehliyet derdi de yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu