FeaturedHaberler

Vietnam’dan yerli otomobil!




Vietnam yerli üretim otomobilini görücüye çıkartıyor. Geçen yıl Vietnam’da yerli otomobil üretmek için kurulan Vingroup, ilk aracını 2018 Paris Otomotiv Fuarı’nda sergileyecek.

Otomobile ingilizce “hızlı” kelimesinin de eklenmesiyle “Vin-Fast” adı verildi. Vietnamlı firma, 2 yıllık süreçte ünlü İtalyan spor otomobil tasarımcısı “Pininfarina” da yer aldı.

20 farklı tasarım Vietnam halkının oylamasına sunuldu. Seri üretime hazır olduğu belirtilen aracın 2019’un Eylül ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Biz çok daha iyisini yan sanayimiz ile de beraber başarırız lakin bu iş bizim müteahhit zihniyetli is adamlarımız ile olmaz. 5 li konsorsiyuma verilen teşvik parasini Aselsan a verseler çoktan üretmişti. Amerika da Lucid 1.2 milyar $ yatırım ile ilk prototipi üretti şimdi 2 milyar $ daha yatırımla fabrika kuruyor biz 5 Milyar TL teşvik verdik ortada sadece CEO var başka da birsey yok

  2. Ne kadar güzel olmuş tasarımı. Pininfarina farkı. Bizim projeler hep yalan dolan olduğundan böyle şirketlerle çalışmıyorlar, profesyonel tasarımlar göremiyoruz hep abuk subuk.

  3. Adamlar bir senede yapmışlar bizde hala lafı var. Ekonomik durumdan dolayı da meçhul.

  4. o nerden çıktı

  5. MAYFA AYUU demiş ki:

    Ya arabayı şeyapiym ben et döner yemek istiyom artıkHepsini görüntüle…

    Ithal etlerde sarbon cikti. Bilmediginiz yerde et yemeyin bu aralar. Dikkatli olmak lazim.

    1. Avrupalı domatesi hastalık yokken tir tir geri gönderiyor biz Paramizla hastalık satın alıyoruz. Hiçbir zaman Batıya ozenmedim tarihimizi milletimizi medeniyet mirasimizi onlardan kat be kat önde görüyorum Lakin bizde standart eksikliği var siyaseti koy ağalığı usulü yapıyoruz. Aynı sorun aşısız alınan Suriyeli lerde de var suan Türkiye 15 yıl boyunca uğraşarak düzelttiği aşı sorununu Suriyeli leri aşısız alarak artık en az 15 yıl daha cozulemeyecrk boyuta taşıdı 1 hata 15 yıla mal oldu işi eline vermek lazım. Bu arada eleştirim Suriyeli leri almaya değil almak boynumuzun borcu lakin aşılı almak da devletin ozelde saglik bakanınin görevidir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu