FeaturedHaberler

Hapisteki Audi CEO’su görevinden istifa etti!




Dieselgate skandalı kapsamında Haziran ayında tutuklanan Audi CEO’su Rupert Stadler’in görevinden istifa ettiği açıklandı. Karar ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Dieselgate tutuklusu Rupert Stadler görevinden ayrıldı!

Volkswagen AG denetim kurulunun yaptığı açıklamada, Stadler’in yönetim kurulu üyesi olarak görevlerini yerine getiremediği gerekçesiyle istifa kararı aldığı belirtildi. Ayrıca mahkemeye Rupert Stadler’in istifasının kabul edildiği ve grup ile artık bir bağının kalmadığı bildirildi.

Dieselgate soruşturmalarına ait delillerle oynama suçlamasıyla tutuklanan Stadler, skandalda tutuklanan en üst düzey yönetici olarak yer alıyor. Volkswagen’in yaptığı iç soruşturmada, Rupert Stadler de dahil olmak üzere Audi yöneticilerinin emisyon manipülasyonundan haberdar olmadığı tespit edildi. Ancak Alman mahkemeleri delilleri adaletten saklama şüphesi bulunan yöneticinin geçtiğimiz ay yaptığı beraat talebini reddetti.

28 yıldır Volkswagen grubu çatısı altında olan Stadler, 2007 yılından bu yana Audi CEO’su olarak görev yapıyor. Audi’yi vekaleten yöneten Bram Schot’un görevine devam edip etmeyeceği ise daha sonra açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu