FeaturedHaberler

Toyota Camry, Avrupa pazarı için resmen tanıtıldı




Toyota’nın büyük sedan modeli Camry, yaklaşık 14 yıllık bir aranın ardından Avrupa pazarına dönüş yaptı. Paris Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkan model, Avensis’in ardından sınıfında rekabetçi olma hedefi taşıyor!

Toyota Camry, hibrit motoruyla Avrupa için duyuruldu

Hatırlanacağı üzere Japon markanın D sınıfında yer alan temsilcisi Avensis, düşük satış rakamları nedeniyle yıl içerisinde tarihe karışmıştı. Amerika pazarında satılan Camry modeli de bu durumdan dolayı en son 2004 yılında yer aldığı Avrupa’ya geri döndü. Boyut anlamında D ve E sınıfı arasında konumlandırılan otomobil, Avrupa pazarına özel olarak yeni bir ön panjur ve hibrit olduğunu simgeleyen LED Toyota logosu ile geliyor.

İç mekanında rakiplerine oranla daha ağırbaşlı bir tasarım seçen Toyota Camry; parlak piano siyah kaplamalar, 7-inç yol bilgisayarı ve 8-inç multimedya ekranı gibi detaylara sahip. 10-inç boyutunda head-up display, arka klima kontrolü ve ahşap dokulu trim ise kullanıcılara opsiyon olarak sunuluyor.

Güvenlik tarafında pek çok donanımı standart olarak sunan Camry’nin bu özellikleri Toyota Safety Sense adıyla tek çatı altına toplamış. Adaptif hız sabitleyici, şeritte kalma uyarısı, kör nokta asistanı ve otomatik uzun far yardımcısı güvenlik destekleri arasında yer alıyor. Aracın kaputunun altında ise 2.5 litre hacmindeki, 218 beygir güç üreten hibrit bir motor ile karşılaşıyoruz. RAV4 Hybrid’de bulunan motor ile aynı olduğunu tahmin ettiğimiz ünite sayesinde yakıt tüketimi 4.2 L/100 km düzeyine çekilmiş.

2019’un ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak olan Toyota Camry, hibrit avantajından dolayı rekabetçi bir fiyat etiketiyle ülkemiz pazarına uğrayabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Camry güzel otomobil lakin toyota hybrid de fazla inat ediyor 2.5 litre hybrid Avrupa pazarında tutmaz 7-8 lt yakıyor 1.8 hybrid ler gibi değil. Türkiyede zaten göremeyiz bu motorn Türkiye piyasasında tutması mümkün değil vergiler ve özellikle kur ortada

  2. Toyota Camry, güzel araba ancak bu şartlar altında bu motor seçenekleriyle bu aracın ülkemizde tutulması çok zor hatta imkansız. Toyota Camry’e 1.4, 1.5 ya da 1.6 motor getirmediği sürece Camry Türkiye’de tutmaz

    1. Türkiye’de satma gibi ihtiyacı yok adamların dünyanın her yerinde satılıyor özellik Amerika ve orta Doğuda yolllarda savaşta hep Toyota Türkiye’de vergi siteminden dolayı gelmesi imkansız
      Ayrıca e segment araca 1.4 1.6 motor çekmez bir atın semerini eşşeğe taksan eşşek aynı eşşek
      Camry efsane araç 2 yıl 75 bin km kullandım yol tutuşu konforu herşey mükemmel

  3. Geleceğin teknolojileri bu araçlarda. Toyota 2007’den beri Türkiye’de hibrit satıyor Toyota’yla ilgili bir tane bile şikayet yok. Değişen dünya düzenine bütün markalar ayak uyduruyor Toyota ise 97’den beri dünyada hibrit satan lider ve öncü bir markadır. Kimse öyle TOYOTA deyipte geçmesin.. Bütün dünya TOYOTA gerçeğini kabul etmiş kim neyden bahsediyor..

  4. 1.6 litrelik hibrit Hyundai ioniq, 1.8 litrelik hibrit Toyota Prius’u bile doğru dürüst yollarda göremiyoruz yeni Camry’i yollarda hiç mi hiç göremeyiz. Camry başta yüksek motor hacmi ve vergisinden dolayı kaybediyor 2.0 yüksek motor hacmi vergisine giriyor ki ülkemizde bu aracın satışı bir elin parmağını geçmeyecektir ülkemizde malesef. Acı ama gerçek..

  5. Araba tek kelimeyle MUHTEŞEM! Bravo TOYOTA! Tek eksiği yüksek motor hacmi ve yüksek motor vergisi.. TOYOTA, bu arabaya 1.4, 1.5, 1.6 motor getirse Camry tadından yenilmez…

  6. Volkswagen, gibi anlamı “halk arabası” olan bir markayı halkımız Vosvosu balon gibi şişiriyor başımıza Porsche morsche yapıyor. Arteon/Passat/Touareg’le premium mu olunuyor? Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Volkswagen dediğiniz marka Toyota ile aynı sınıf bir markadır Volkswagen = halk arabası

  7. Toyota Camry, Honda Accord, Nissan Altima, Hyundai Sonata’nın yanında Passat’ın emsali bile okunmaz.. Passat kim? Passat sadece bizim ülkemizde rakipsiz yurtdışında Passat’ın adı bile geçmiyor ne Passatmış be.. Passatcıların hepsi apaçi..

    1. Zaten testlerde konfor da kötü yalıtım da bir yol tutuş var yeni kasalarda neyini alıyorlarsa. TR şartlarında en iyi D sinifi mondeo yalıtım konfor tutuş muazzam zaten altyapı ve Süspansiyon Jaguar XE ile ayni Ford Jaguar ortak üretimi double control arm denilen efsaneler var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu