FeaturedHaberler

2019 Porsche 911 Carrera S, 450 beygir güç ile gelecek!




Uzun süredir test edilen yeni Porsche 911, tanıtım için Paris Otomobil Fuarı’nı pas geçmişti. Gelecek ay Los Angeles’da tanıtılacak 911 Carrera ve Carrera S’in detayları ortaya çıktı.

Yeni Porsche 911 serisi kuralları değiştirmek için geliyor!

İkonik tasarımını ön ve arka yüzeyde aynen muhafaza eden model, arka kısımda ise daha yüksek ve modern bir çizgiye geçmiş. Ağırlık tarafında arka çamurlukların alüminyum malzemeden yapılmasıyla beraber 10-15 kilogram arasında bir ağırlık avantajı kazanılmış. Bunun dışında yeni 911’in toplam ağırlığı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmıyor.

Fren alanında oldukça iddialı görünen Porsche 911, 991 modelinden alınan güçlü fren disklerini kullanacak. Bununla yetinmeyen kullanıcılar ise tungsten-karbür kaplamaya sahip olan ve fren tozunu azaltan kaplamalı performans frenleri satın alabilecek.

Aracın iç mekanında dördü dijital olmak üzere beş parçalı gösterge ve 11 inçlik bilgi eğlence sistemi dikkat çekiyor. Şeritte tutma desteği, gece görüş sensörleri, 360 derece kamera, kör nokta uyarı sistemi ve adaptif hız sabitleyici de güvenlik tarafındaki yenilikler arasında yer alacak.

911 Carrera ve Carrera S modelleri, güç tarafında bir önceki nesildeki 3.0 litrelik çift turbolu ve 6 silindirli motoru paylaşacaklar. Performans verilerinde ise standart modelin 390 beygirlik gücüne karşılık S versiyonu tam 456 beygir güç sunacak. 309 kilometre maksimum hıza sahip Carrera S’in 0’dan 100 kilometreye 3.7 saniyede çıkabileceğini belirtelim.

8 ileri PDK 2 otomatik şanzıman ile gelecek olan 911 serisi, muhtemelen oldukça tuzlu bir fiyat listesi ile duyurulacak. Zira sızıntılardan aracın başlangıç modelinin 90.000 ile 100.000 dolar arasında bir fiyat etiketinin olacağı anlaşılıyor. Bakalım gelecek ay Los Angeles Otomobil Fuarı’nda duyurulacak yeni 911 serisi, sahip olduğu lüks sınıfta en iyisi olabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Çok güzel gözüküyor, haberde yer verilmemiş ama bir kaç bilgi ekleyeyim:

    Bu otomobilin şasisi, 991 ile aynı. Yeni bir otomobil değil yani bu. 992 denmesinin bir sebebi de belki bu olabilir.
    Bunun dışında motorlarda da güncelleme yapılmış, yeni bir motor yok. Manyetik enjeksiyon teknolojisi kullanılmış motorda, bu da ilginç bir detay. Bu teknoloji ile özellikle motor soğukken ciddi bir şekilde az emisyon oluyor.
    İlk defa yol versiyonu olan bir 911'de 21 inç jantlar kullanılacak. Bu daha önce GT3'de kullanılmıştı, ilk defa bir yol versiyonunda kullanılacak. Mühendisler bunun konfordan çaldığını söylemekten çekinmiyor, fakat atletiklik için önemli bir hamle olduğunu düşünüyor.
    İlk defa bir 911'de açılabilen bir spoiler kullanılacak, şu an hali hazırda Panamera ve Cayman'de kullanılıyor.
    Bu arada motorlar 3.0 boxer 6 silindirli 385 ve 450 beygir olacaklar. Hepsinde partikül filtresi olacak. 🙁

    Porsche mühendisleri, verdikleri röportajlarda genel olarak çok iyi bir otomobili daha iyi yapmak hiç kolay değil diye yakınıyorlar. Bu sebeple belli iyileştirmelere gidilmiş, yepyeni bir macera aranmamış olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu