FeaturedHaberler

BMW Z4, beklenen Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi




Paris’te merakla beklenen yeni 3 Serisi’ni duyuran BMW, daha önce ortaya çıkan Z4’ün Avrupa prömiyerini de gerçekleştirdi. Yeni BMW Z4, vaat ettikleri ile sınıfında büyük oynuyor!

BMW Z4, 3 motor seçeneğiyle artık resmen Avrupa pazarında!

Ağustos ayında Pebble Beach organizasyonunda tanıtılan Z4 Roadster, Avrupa prömiyerini Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Rijit bir gövde yapısına sahip olan araç, bu şekilde maksimum çeviklik ve dinamik sürüş hissiyatı vaat ediyor. Aracın roadster tipinde olmasını sağlayan açılır tente ise kullanıcısına 10 saniyelik açma/kapama süresi sunuyor.

281 litre bagaj hacmine sahip olan BMW Z4, iç mekanında her biri 10.25 inç boyutunda olan dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı içeriyor. Güvenlik tarafındaysa yaya çarpışma/şeritten ayrılma uyarısı, adaptif hız sabitleyici ve park asistanı gibi pek çok işlev standart olarak sunuluyor.

Avrupa’ya üç motor seçeneği ile gelecek yeni Z4’ün başlangıç versiyonu sDrive20i’de 197 beygirlik 2.0 litre 4 silindirli bir motor bulunuyor. Aynı motor hacminde fakat 258 beygirlik sDrive30i’nin yanı sıra 340 beygir gücündeki 3.0 litrelik M40i ailenin en güçlü sürümü olacak. Bu 3 seçimin de 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirildiğini belirtelim.

Mart 2019’dan itibaren showroomlara gelecek olan BMW Z4’ün platform kardeşi Toyota Supra’nın da aynı tarihlerde yollarda olacağı biliniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu