FeaturedHaberler

Dünyanın en uzun köprüsü Çin’de hizmete girdi!




Hong Kong ve Macau’yu birbirine bağlayan dünyanın en uzun köprüsü törenle hizmete alındı. Çin’in adeta bir servet harcadığı köprü, uzunluğuyla görenleri şaşırtıyor!

Dünyanın en uzun köprüsü artık Çin’de: Tam 35 kilometre!

24 Ekim’de hizmete alınan köprü; Hong Kong, Zhukai ve Macau’yu kara yoluyla birbirine bağlıyor. İnşaatına 2009 yılında başlanan HZMB projesinin toplam uzunluğu yaklaşık 42 kilometre olarak belirtiliyor. Bu uzunluğun 35.6 kilometrelik kısmını asma köprü oluştururken, dünyanın parçasız en uzun köprüsü unvanının da yeni sahibi olmuş. Kalan 6.7 kilometre uzunluğu ise giriş ve çıkış için açılan tüp tüneller oluşturuyor.

Maliyeti tam 20 milyar dolar olan proje sayesinde Zhuhai-Hong Kong Uluslararası Havaalanı arasındaki 4 saatlik yolculuk sadece 40 dakikaya inecek. Kullanım ömrü 120 yıl olarak açıklanan devasa köprünün tasarımında hava trafiğinin de göz önünde tutulması dikkat çekiyor.

Öte yandan geçiş ücreti 20 dolar olarak belirlenen köprüden geçecek sürücülerin, ülkeler arası yolculuk sebebiyle özel bir izin alması gerekiyor. Bu yüzden köprünün ilk etapta havaalanı ring otobüsleri ya da taksi gibi araçlar tarafından kullanılması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 20 Milyar $ lik köprünün geçiş ücreti 20$ 2 Milyar $ lik köprünün Türkiye de geçiş ücreti 15$ al bir de burdan yak. Yap işlet devret de açıkça görülüyor maliyetin 10 katı kâr edecek müteahhit hem de sermaye kendi cebinden değil krediyle. Ben de bir yap işlet devret alsam ihya olurdum başvurmak lazım nasıl olsa sermaye lazım değil 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu