FeaturedHaberler

Elektrikli yerli otomobil görücüye çıktı!




Elektrikli yerli otomobil ilk kez İstanbul’da bir fuarda görücüye çıktı. İşte dizaynıyla da oldukça dikkat çeken yerli otomobilin ilk görüntüleri ve fiyatı.

İstanbul’da bir fuarda ilk kez görücüye çıkan dış dizaynı, motoru, içi, her şeyi yerli olan elektrikli otomobil işlemler yapılırsa kısa sürede satışa sunulabilecek.

Yerli otomobil üreticisi Dr. Gürsel Güzel, yaptıkları yerli otomobili ilk defa görücüye çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

6.5 MİLYON DOLAR HARCANDI

Motor gücü 150 kw, beygir gücü karşılığı 203 beygir. 5 yıl içinde 6.5 milyon dolar AR-GE harcaması oldu. 6 ay sonra bile seri üretime başlanabilir. Bu sertifikasyon ve prosedür işlerinden dolayı 2-3 yılı bulabilir”

FİYATI BELLİ OLDU

Elektrikli yerli otomobil TM 480’in menzilinin 400 kilometre olduğu belirtildi. TM 480i, 100 kilometrede 10 liralık elektrik harcıyor.

Fiyatı ise 200 bin lira olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

16 Yorum

    1. öyle bi söylemişsin ki kaldırılması gerekiyormuş gibi. desteklenmemesi gerekiyormuş gibi. mesela şu anki yaşında ne yerliler gördün?

  1. Nasıl tasarımı çok güzel? Biri bana anlatsın lütfen. Gövde montaj aralıklarına parmak girer. Bu tarz tasarım ve montajları insanlar kendi garajlarında kendi imkanlarıyla yapıyor. Koskoca ülkede bir firmanın yaptığı aracı sırf yerli diye bu kadar övmenin anlamı ne? tamam yermekte çok doğru değil ama benim eleştirip hakkından fazlası yapılmış gibi övülmesi. Bir tane transformers tarzı robot yaptılar öve öve bitirilmedi ortalık inledi sonuç? Kaç tane satıldı kim aldı içine insan konulabildi mi? Hep ama hep geriden geliyoruz hem de çok ve buna rağmen abartı üstüne abartı. İleri gidemiyoruz o kesin bari günü yakalayın bu tasarım bu montaj kalitesi vs. üzgünüm ama çok komik.

  2. Açıkçası tasarım genel hatlarıyla güzel tesla izlenimi var biraz daha modernleşse ve yazılım multimedya vs de çağa ayak uydursa menzil tabi ne kadar gerçekçi bilmiyoruz da kagit üstünde gorunenlere göre fiyati da gayet güzel. Peki alır misin sorusuna 1 yıl bekler kullananların yorumuna bakardım açıkçası hemen güvenemem burada euro NCAP vs de var tabi. Ardından açıkçası alırdım güzel bir girişim tebrik ederim. Bizde tanıtım vs sıkıntılı yoksa Suudiler deli gibi yatırım yapıyor silikon vadisine biz de birşey kopartirdik 🙂 Gerci VW de yarı sahibi katar fakat türkiyede bir fabrikası yok vw nin

  3. Sözüm ona yerli araba yaptığını söyleyen sanayi ustalarından sonra güzel bir girişim olmuş. Ancak ne yazık ki bu haliyle modern standartların çok gerisinde bi çaba. Umarım üretim yapılana kadar eksiklerin çoğunu giderirler.

  4. arkadaşlar konu açılmışken sapmaz 3gen spor otomobil vardı bir zamanlar ne oldu iptalmi oldu bir internet sitesi buldum ama iptal olmuş gibi geldi bana

  5. Utanmadan yerli otomobil demektesiniz. Dikiş iğnesi bile yapamayan bir ülkeyiz. Her gün yalanlarla bu halkı ! ancak balıkları aldatabilirsiniz. (Not. deniz balıkları hariçtir)

    1. Türkiye Galaxy ler arası seyahat edecek aracı yapsa siz onada ne eder eder bir Kulp bulup beğenmez siniz Gelecekte Türkiye’de çok güzel şeyler olmaya devam edecek siz Türkiye ağzınla kuş tutsa sizin gibilere hiç bir zaman yaranamaz

  6. Sanki ilk yapılan elektrikliymis gibi lanse ediliyor sizde alet oluyorsunuz. Üniversitelerin yaptıkları, 10yıl evvel etox un yaptıkları. Adam olunup zırvalarla zaman harcamasaydı gelistirilseydi şimdi dunyada sözümüz vardı. Buda reklam kokan hareketler ötesi gelmez….
    Biz yemezuk.

    1. Bana 200.000₺ altı 2018 model 0 bir araç söyle. Tesla olsa alırsınız ama. 100Km de 10₺ harcıyor. Kafasız milletim.

  7. her fırsatta ülkesini milletini yeren,itibarsızlaştırmaya çalışan,yüceleteceğine küçültmek için çabalayan şahıslar herzaman olduğu gibi şimdide buralara tezgah açmışlar,açmayada devam edecekler..videoyu bile izlemeden yorum yaptıklarıda çok belli,yerli üretim ya izlemeye bile tahammül edemiyorlar..motoru türkiye’de üretilmiş,ithal değil,şasi iskelet,yazılım türkiye’de üretilmiş,beyefendi aküleri üreten olmadığından ithal ancak,yerli üreten bir firma olursa onları kullanırız diyor,kimse üretmezse onlarıda biz üretiriz diyor..asıl önemli olan,ülkeye katma değer sağlanması,seri üretimden sonra türkiye olarak elektrikli araba ithalatı yapacağımız ortada,ülke vatandaşı olarak gurur duyuyorum..daha çok şeyler yapılacak bu ülkede..

    1. 2017 de çıkmıştı ne oldu ona neyse seçimler yaklaştı demekki yerli uçak yerli araba mavrası gene meydanlarda sen ilk önce yazılım yap ?????

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu