FeaturedHaberler

Erdoğan’nın açıklamalarına göre Almanlar takibe alınacak




Türkiye’de yatırım yapan başta Bosch, BMW, Mercedes ve MAN gibi Alman şirketler yatırım ofisiyle hem teşvik edilecek hem de yakın takipte tutulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı ziyaretleri kapsamında Almaya’da temaslarda bulundu. Almanya ziyaretinde pek çok firma ile görüşmeler düzenlenirken yeni yatırımların da masaya yatırıldığı belirtildi.

YATIRIM OFİSİ TAKİP EDECEK

Almanya Türkiye’de 6 bin Alman sermayeli firma ile yabancı yatırımlarda ilk sırada yer alırken, bu yatırımlarla 60 binin üzerinde istihdam sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yatırımı bulunan Alman firmaları ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıklayarak, “Bu şirketlerin Türkiye’ye olan ilgisi memnuniyet vericiydi. Bunların yeni yatırımlara girmesini teşvik edelim istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “Siemens, Bosch, bunlar Türkiye’de 150 yıllık, 130 yıllık şirketler. Tüm bu şirketlerle görüşmeleri yapıp, bunları yatırım ofisimiz vasıtasıyla yakın takibe alacağız” dedi.

OTOMOTİV ŞİRKETLERİ DE TAKİPTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyaretinde Türkiye’de yatırım yapan başta BMW, Mercedes, MAN gibi otomotiv şirketlerinin de yakın takipte olduğunu vurguladı. Yatırım ofisi aracılığı ile hem teşvik edilecek hem de yakın takipte tutulacak.

Alman otomotiv sektörü açısından Türkiye hem önemli bir pazar hem de üretim merkezi oluşturuyor. Türkiye’de yatırımı bulunan Alman şirketleri Türkiye’nin ihracatında da önemli rol oynuyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Almanlardan her türlü hainlik beklenir. Başkanım özellikle Volkswagen’i takibe almanızı rica ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu