FeaturedHaberler

Mercedes’ten 1 Milyar dolar yatırım




Daimler Tuscaloosa, Alabama’daki fabrikasını yenilemek için planladığı 1 milyar dolarlık yatırım ile bir pil fabrikası kuracak.

Bu yatırım Daimlerin sahip olduğu Mercedes-Benz markası için Tesla’nın hâkim olduğu elektrikli araç piyasası’na öncü olamayı hedefliyor.

Tüm modeller için elektrik seçeneği gelecek

Daimler Yönetim Kurulu Üyesi Markus Schaefer yaptığı açıklamada elektrikli araçların geliştirilmesinde öncü bir rol oynamayı hedefliyoruz ve bu görevi yerine getirmek için  hazırız. ifadesini kullandı.

Hedef 2022

Mercedes Benz markasının tüm yolcu ve araç segmentlerini elektriklendir’meyi planlayan Daimler. Mercedes Benz EQC 2019’da Almanya’nın Bremen kentindeki Mercedes Benz fabrikasın’da üretilmeye başlanacak.

EQ elektrikli araçları üretmek için hazırlanan marka altı fabrikayı elektrikli araçların üretimine uygun hale getiren marka akü üretimi için sekiz fabrika hazırlıyor.

Daimler’in mevcut olan Almanya’nın Kamenz şehrinde bir batarya üretim tesisi var ancak Daimler Pekin ve Bangkok’ta yeni üretim tesisleri inşa ediyor.

Mercedes Benz S 63 AMG testimizi izlemek için BURAYA tıklayın.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Geç kaldın mercedes. yine de güzel bir adım pil yapmayacaklardı yapmaları güzel olmuş. Fakat Tecrübe konusunda Tesla o kadar ileride ki açıkçası 2030 a kadar Tesla harici elektrikli almam alırsam da 20.000$ i geçmeyenlerden bütçe amaçlı alırım. Bakalım mercedes veya diğer firmalar 5-6 yıllık uzun testlerden bataryadan ne gibi puanlar alacak Tesla kendini ispat etti mercedesin de ispat etmesi için 5 yıla ihtiyacı var

  2. Bilmeyipde konuşan arkadaş lar Daimler AG yani Mercedes Benz o yere göğe sığdıramadığınız Tesla nin büyük %10 hissedari dir. Yani kısaca yine Mercedes’le aynı oranda hisseye sahip eski Tesla hissedari Toyota ikinci nesil Ev RAV4 u Tesla aracaligi ile geliştirip tüm bilgi Tesla nin tim bilgi birikimini almıştır. Bu arada Tesla yı o kadarda büyütmeyin gözünüzde Toyota tesla pillerini beğenmediği için ( sağlam bulmadı ) kendi pillerini kullandı. Hala Tesla ortağı plan Mercedes Allah bilir ne bilgiler almıştır

  3. Mercedes’le aynı oranda hisseye sahip eski Tesla hissedari Toyota ikinci nesil Ev RAV4 u Tesla aracaligi ile geliştirip tüm bilgi Tesla nin tim bilgi birikimini almıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu