FeaturedHaberler

Opel Astra L, hibrit motor ve PSA platformunda gelecek!




2021’de yollara inecek olan Opel Astra L ile ilgili ilk detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. C sınıfının başarılı Alman modeli, yeni jenerasyonunda hibrit motor seçeneğine kavuşuyor!

Opel Astra L, PSA dokunuşları ile elektriklenecek!

2015 yılında duyurulan altıncı jenerasyon Opel Astra’nın yakın gelecekte makyajlanması bekleniyor. Ancak markanın PSA bünyesine katılmasının ardından sevilen modelin yeni jenerasyonu ile ilgili beklentiler artmış gibi görünüyor. Fransız gruba yakın kaynaklar, Astra L olarak adlandırılacak yeni model ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Aktarılan bilgilere göre yedinci nesil Astra, tamamen PSA’nın kanatları altında şekillenecek. EMP2 platformunda yükselecek olan araç, böylece Opel Grandland X ve Citroen C5 Aircross ile kardeş olacak. Ayrıca modelin genel tasarım karakteristiğinin Grandland X modeline yakın olacağı ve 4.35 metrelik uzunluğunun korunacağı bildiriliyor.

Yeni Opel Astra’nın motor tarafında da Peugeot ve Citroen modelleriyle benzerlik göstermesi bekleniyor. Sızıntılar, PSA bünyesindeki benzinli ve dizel motorların yanı sıra 200 beygirlik bir hibrit ünitenin de sunulacağını belirtiyor. Son olarak Astra L çıkmadan önce mevcut kasanın yıl sonuna doğru makyaj göreceğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Isabet olur. PSA daha iyi platformlar ve daha iyi araçlar üreten bir firma. Türkiyedeki imajindan bagimsiz olarak degerlendirildiginde opel yillar sonra ilk kez psa ile kâra da gecti. Piston kıran sacma hatalarin olmayacak olmasi guzel gelisme opel adina.

  2. Astra özellikle k kasa ile iyice sönük kaldı bana göre. Yeni kasayla birlikte f ve g kasaların havasını yakalayabilecek mi göreceğiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu