FeaturedHaberler

Peugeot yeni dizel motor geliştirmeyi durduruyor




Bir dönem oldukça popüler olan dizel motorlar, son birkaç yılda yaşanan gelişmelerden sonra etkisini yitirmeye başladı. Porsche’un dizel araç üretimini durdurmasının ardından şimdi de Peugeot, yeni dizel motor gelişimini askıya aldığını açıkladı.

Peugeot, yeni dizel motorlar için önünü görmek istiyor!

PSA grubunun ürün müdürü Laurent Blanchet, konu ile ilgili Paris Otomobil Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dizel motorların geleceğini “belirsiz” olarak gören Blanchet, “Dizel teknolojisini şu anda daha fazla geliştirmemeye karar verdik. Çünkü ne olacağını görmek istiyoruz. Dizel teknolojisinin pazardan silineceğini mi, yoksa devam mı edeceğini görüp buna göre devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yılın başında %50’lerde olan dizel otomobil satış payı, yıl sonuna doğru %36 düzeyine gerilemiş durumda. 2022-2023 yıllarında pazarın %5’inin dizelden oluşacağını düşündüklerini belirten Blanchet, “Eğer piyasa %30 seviyesinde kalmaya devam ederse, sorunun kafamızda oluşan cevabı değişecek.” diyor.

Üreticilerin son dönemde elektrikli ve hibrit ünitelere yatırım yaptığını düşünürsek, Dieselgate skandalıyla tahtı sallanan dizel motorların ağır yara aldığı söylenebilir. Ancak büyük üreticilerin son dönemde aldıkları dizel kararları, bu motorların ömrünün yavaş yavaş sona erdiğinin bir göstergesi olabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu