FeaturedHaberler

Renault’dan kullan-at elektrikli otomobil: K-ZE!




Zoe ve Twizy gibi modeller ile elektrikli otomobil piyasasını yoklayan Renault, K-ZE adlı yeni modelini duyurdu. Paris Otomobil Fuarı’na başarılı bir şekilde hazırlanan Renault’un “kullan-at” aracı ile ilgili detaylar haberimizde!

Renault K-ZE, Avrupa’nın aradığı kompakt elektrikli olabilecek mi?

Fransız markanın küçük şehir içi otomobili Kwid’in üzerine geliştirilen K-ZE, adından da anlaşılacağı üzere bu modelin elektrikli versiyonu olarak düşünülmüş. Aynı zamanda markanın fuarda duyurduğu elektrikli stratejisinin ekonomik parçası olan aracın konumlandırma bazında Captur’un altında olduğu belirtiliyor. Navigasyon, geri görüş kamerası ve Renault servislerini bir araya getiren multimedya sistemi ise modelin en önemli özellikleri arasında gösteriliyor.

Renault, elektrikli Kwid’in performansı hakkında detay vermekten kaçınsa da menzili hakkında çeşitli bilgiler paylaştı. Modelin 250 kilometre menzile sahip olduğu belirtilse de NEDC standartlarına göre hesaplanması, gerçekte yaklaşık 200 kilometre yol kat edebileceğini düşündürüyor. Yine de bu değerin ekonomik bir şehir içi otomobile göre azımsanmayacak bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

Üretimine önümüzdeki yıl Çin’de başlanacak olan Renault K-ZE’nin Avrupa pazarında satılıp satılmayacağını burada elde edeceği başarı gösterecek. Ancak Kwid’in Hindistan’daki 3.790 dolarlık satış fiyatına bakılacak olursa elektrikli modelin Uzakdoğu pazarında tutmaması için hiç bir sebep görünmüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Türkiyede 5.000$ olsun açık ve net ALIRIM lakin sanki bana işin içinde teşvik vs var gibi geldi. Aslında 10 yıl sonra 5.000$ a elektrikli otomobiller görmek hayal değil en yüksek kalemi oluşturan batarya maliyetleri ileride baya baya düşecek ve oldukça ucuz otomobiller görmeye başlayacağız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu