FeaturedHaberler

Skoda, Vision RS konseptiyle çıtayı bir adım yükseltiyor!




Skoda, Paris Otomobil Fuarı’nda yaptığı tanıtım ile Vision RS konseptini duyurdu. Tasarımıyla ve performansıyla günümüz hot-hatch modellerine göz dağı veren araç ile ilgili detaylar haberimizde!

Skoda, Paris’e “yakışıklı” hibritiyle geldi: Vision RS!

Bugün kapılarını açan Paris Otomobil Fuarı, dev markaların iddialı modellerini otomobil severler ile buluşturuyor. Fuarın en çok ilgi çeken araçları arasında ise Skoda Vision RS dikkat çekiyor. Tasarımıyla seri üretim çizgisine yakın bir dil kullanan konseptin ön kısmında parlak kristalden yontulan Skoda logosu göze çarpıyor. Sert hatlara sahip araçta Diamond LED farlar, LED fren lambasını içeren arka tampon ve gövdeye gömülü kapı kolları detayları oluşturmuş. Ayrıca yan aynalar, ızgara, difüzör ve spoyler gibi pek çok noktada karbon fiber detaylar kullanılıyor.

Aracın iç mekanında da tıpkı dışı gibi sportif detaylar devam ediyor. Kırmızı ve beyaz renklerin sentezlendiği iç mekanın pek çok yerinde süet deri kaplamalar görülebiliyor. Orta bölümde herhangi bir düğme yer almazken, tüm işlemler multimedya sisteminden kontrol edilebiliyor. Son olarak Skoda tasarımcılarının geleneksel iç kapı kolları yerine tıpkı yarış araçlarında olduğu gibi çekme kayışı kullandığını belirtelim.

Konseptin en dikkat çeken yanı ise kaputunun altına yerleştirilen motor ünitesi olmuş. 1.5 litrelik TSI motorun güç verdiği araç, hibrit aktarma sayesinde toplam 245 beygir güç üretebiliyor. 0’dan 100 kilometreye 7.1 saniyede ulaşan Vision RS; Normal, Sport ve EV olmak üzere 3 farklı sürüş modu barındırıyor. Araç EV moduna geçtiğinde ise 13 kWh kapasiteli bataryasını kullanarak 70 kilometre boyunca saf elektrikli olarak ilerleyebiliyor. Ayrıca rejeneratif frenleme teknolojisi ile yolda enerji depolayabilen konsept, hızlı şarj dopingini kullanarak 2.5 saat içinde bataryasını şarj edebiliyor.

Her ne kadar tasarım ve teknik veriler bütünlüğünde oldukça iddialı gözükse de Vision RS konsepti doğrudan seri üretime geçmeyecek. Ancak boyutları ve sınıfını düşündüğümüzde konseptin gelecekte Rapid RS gibi bir model ile karşımıza çıkma ihtimali epey yüksek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu