FeaturedHaberler

Skoda’nın en küçük crossover modeli seneye yollarda!




Skoda’nın Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyurduğu kompakt crossover konsepti Vision X, geniş çevrelerce beğeni toplamıştı. Çek marka, konseptten yola çıkan yeni model için hazırlıklara başladı!

Skoda Vision X crossover konsepti yollara iniyor!

Mart ayında görücüye çıkan Vision X, boyutlarıyla markanın diğer SUV modelleri Karoq ve Kodiaq’ın alt konumunda yer alıyordu. Autoexpress’in haberine göre fuarda oldukça beğenilen konsept yakın zamanda seri üretime geçecek.

MQB A0 platformu üzerine şekillenecek olan Skoda’nın yeni modeli; SEAT Arona, Hyundai Kona ve Peugeot 2008 gibi modellerle rekabet edecek. Bunun için düşük maliyet çizgisinde konumlandırılacak radikal konseptin daha muhafazakar bir çizgiye getirilmesi bekleniyor. Ayrıca modelin yalnızca önden çekiş seçeneğiyle sunulması da başka bir beklenti olarak yer alıyor.

Crossover modelin kaputunun altında ise Volkswagen’in 95 ve 115 beygir güç üreten 1.3 litrelik benzinli motorlar başı çekecek. Dizel tarafında ise 148 beygirlik 1.5 litre hacmindeki ünitenin kullanılabileceğini söylemek yanlış olmaz. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Skoda’nın yeni modeli, bakalım zorlu rakiplerin bulunduğu pazarda tüketicilerin ilgisini ne kadar çekebilecek?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. VAG elektrikli otomobil yapmamak için o kadar direniyor ki şu güzelim konsept tasarımdan mis gibi elektrikli olacakken hala seneye yeni dizel benzinli peşinde. Yalnız 1.5 dizel 148 lik ünite ne zaman eklendi VAG a. Hayır yıllardır 1.6 115 den vazgeçmeyen VAG a nereden esti bu sevda 🙂 Güzel otomobil güzel motor lakin bu saatten sonra hele şu vergi ve kur ile asla içten yanmalı motorlu araç almazdım. Bizi 20.000$ bandında Focus İ20 vs ayarında elektrikliler kurtarır artık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu