FeaturedHaberler

Tesla’dan şok: Türkiye planları durduruldu!




Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter’dan yaptığı duyuru ile Tesla’nın ülkemize geleceğini resmi olarak doğrulamıştı. Bugün gelen haberlere göre popüler elektrikli otomobil markasının Türkiye planları durduruldu!

Tesla’nın Türkiye planları “ek vergi” nedeniyle değişti!

Bu yıl Türkiye’ye resmi ziyaretlerde bulunan Elon Musk, yıl sonuna doğru ülkemizde lansman düzenleyeceklerini ve kendisinin de bizzat katılacağını açıklamıştı. Supercharger ağı, showroom ve servis ağını aynı anda açması beklenen Tesla’nın iş ilanları ve lokasyonları da ortaya çıkmıştı. Ancak markanın planları yaşanan son siyasi gelişmelerden dolayı tersine dönmüşe benziyor.

S&S Motors genel müdürü Ferhat Albayrak, Dünya Gazetesi’ne verdiği röportajda Tesla’nın ülkemizdeki çalışmalarını durdurduğunu açıkladı. Amerika’dan ithal araçlara Ağustos’ta gelen %120 ek verginin mevcut siparişleri iptal ettirdiğini belirten Albayrak, markanın bundan dolayı strateji değiştirdiğini söyledi.

Tesla’nın merakla beklenen Model 3 adlı aracının ülkemizde 300’e yakın aktif rezervasyonu bulunuyor. Bu karar, araçlarını Zorlu Center’da açılması beklenen showroomdan almayı bekleyen müşterilerin kararını da olumsuz yönde etkileyebilir. Gelen haberler ile ilgili iletişime geçtiğimiz Tesla’dan herhangi bir açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşacağız.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hollanda üzerinden gelerek aşılacak deniyordu demekki olmuyor. Yapacak birşey yok geçmiş olsun

  2. Tesla yetenek avcılarından biri bana linkedin üzerinden ulaşıp telefon mülakatına davet etmişti. Tecrübemden dolayı bulduklarını söylemişlerdi, görüştük, mailleştik, sonra haber çıkmadı. Zaten sürecin de uzun olduğunu söylemişlerdi, büyük ihtimalle mevcut tüm işler iptal olacak bu durumda. Beni Product Speacialist pozisoynu için aramışlardı, ayrıca mağaza müdürü, teknisyeni vs gibi bir çok pozisyon vardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu