FeaturedHaberler

Toyota değerli markalar sıralamasında zirvede!




Toyota, Interbrand’in her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasında bir kez daha otomotiv kategorisinde zirvede yer almayı sürdürüyor.

Toyota açıklamasına göre, Toyota Interbrand Marka Danışmanlığı Ajansı tarafından gerçekleştirilen “Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasının otomobil kategorisinde zirvedeki yerini korudu.

“Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasında 2018 yılında da zirveyi kaptırmayan Toyota, otomobil endüstrisindeki lider kimliğini pekiştirirken marka değerini de bir önceki yıla göre yüzde 6  artırmayı başardı. Toyota, herkes için hareket özgürlüğü sağlayan çözümler üreterek öne çıkarken, teknoloji konusunda da başarısını ortaya koyuyor. Interbrand tarafından yayınlanan rapora göre Toyota’nın marka değeri de 53 milyar 404 milyon dolara yükseldi.

Interbrand’ın “Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasında yer almak için şirketlerin bazı önemli kriterleri karşılaması gerekiyor. Bunlardan biri de şirket kârının en az yüzde 30’unun markanın ana ülkesi dışından gelmesi gerekiyor. Ayrıca markaların Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi pazarlarda önemli bir yere sahip olması da dikkate alınıyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bazı arkadaşlar toyota’yı çok küçümsemiş ama toyota ile ilgili bazı gerçekleri hatırlatmakta fayda var: 1. marka değerinde her yıl birinci gelmesi. 2. dünyanın en çok satılan aracı olması. 3. dünyanın en çok satılan hibrit aracı olması 4. hibrit ve hidrojen motor teknolojisinde dünyaya öncülük etmesi. 5. sorunsuzlukta alman tüv şirketi tarafından neredeyse her yıl birinci seçilmesi. 6. lexsus markasıyla lüks otomobil deyince akla gelen almanlara ciddi rakip olması ki (yanılmıyorsam geçen yıl google’da en çok aranan arabalar listesinde lexsus ikinci, toyota 4. sıradaydı.) vw’e gelince konfor, yalıtım ve iç malzeme kalitesiyle toyota’dan bir tık önde olan ancak donanım, güvenlik ve sorunsuzlukta toyota’nın asla rakibi olamayacak türkiye’de şişirilmiş marka algısıyla gereğinden fazla abartılan orta sınıf alman arabasıdır. toyota mı vw mi derseniz benim tercihim toyota olur. vw’i tercih edene de saygı duyarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu