FeaturedHaberler

Yeni Nissan GT-R tamamen elektrikli mi olacak?




Geçtiğimiz aylarda duyurulan Nissan GT-R Italdesign konsepti, Japon markanın spor bölümünü yeniden canlandıracağının bir göstergesiydi. Nissan’ın gelecekteki spor otomobilleri tamamen elektrikli yapıda gelecek!

Yeni Nissan GT-R’nin tamamen elektrikli olacağı doğrulandı

Nissan’ın Avrupa pazarlama başkanı Jean-Pierre Diernaz, Japon markanın elektrikli araçlar hakkındaki düşüncesini ortaya koydu. “Elektrik teknolojisini spor otomobillere düşman olarak görmüyorum. Hatta bu otomobiller, sahip oldukları yapıdan ötürü elektrifikasyon gücünden daha fazla yararlanabilir.” şeklinde konuşan Diernaz, GT-R ve 370Z’nin yerini alacak modellerin elektrikli motorlara sahip olacağını doğruladı.

11 yaşındaki GT-R’ın 2020’ye kadar yenileceği kesinken, markanın diğer spor modeli 370Z’nin yeni jenerasyonunun ne zaman geleceği belli değil. Diernaz’a göre Nissan bu konuda tüketicilerin Toyota Supra ve BMW Z4’e vereceği geri bildirimleri bekliyor. Diernaz bu konuda, “Tarihlere bağlı değiliz. Spor otomobiller kimliğimizin bir parçası, mutlaka yenilenerek aramızda olacaklar.” şeklinde konuştu.

Elektrik teknolojisine önemli yatırımlar yapan Nissan; Nismo Formula E takımının yanı sıra Daimler, Renault ve Mitsubishi ile teknoloji paylaşımında bulunuyor. Nissan’ın spor otomobil bazında platform paylaşımı gibi ortak gelişim süreçlerine kapısı ise tamamen kapalı. Jean-Pierre Diernaz, “GT-R, GT-R’dır. Bu bizim geliştirdiğimiz bir model ve mutlaka böyle kalacak. dedi.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. R36 tamamen elektrikle gelirse çok süpriz olur.Bence hibrit bir düzenekle gelir ilk etapta gibime geliyor ama Nissan bu ne yapacağı belli olmaz.
    Ayrıca yeni kasaya en az 1 yıl var ve elektrikli araçlar her geçen gün daha da yaygınlaşıp daha az şarj süresi daha fazla menzil ve güç verebiliyorken aslında mantıklı bir hamle olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu