FeaturedHaberler

Yeni Toyota Supra Ocak ayında resmen tanıtılacak




Toyota’nın efsane spor otomobil modeli Supra, yeni jenerasyonu ile bekleyenlerinin karşısına çıkmak için sabırsızlanıyor. Yeni Toyota Supra’nın yılan hikayesine dönen tanıtım tarihi de resmen kesinleşti!

Toyota Supra dönüyor: Ocak ayında resmen tanıtılacak!

3 yıldan fazla süredir geliştirilen yeni Supra’nın Paris Otomobil Fuarı’na getirilmesi bekleniyordu. En son Goodwood’da A90 kod adıyla karşımıza çıkan aracın üzerindeki örtü bu fuarda da kalkmadı. Ancak bu konuda kesin ve son bilgi, Toyota’nın Almanya biriminden geldi. Sosyal medya hesabından gelen soruları yanıtlayan marka, merakla beklenen modelin Ocak ayında düzenlenecek Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını resmen duyurdu.

Bunun yanı sıra Toyota’nın seçkin müşterilerinden oluşan bir gruba yeni Supra için rezervasyon formu gönderdiği ortaya çıktı. Ocak ayında lansmanının yapılacağı kesinleştirilen listede teslimatların ise Nisan ayından itibaren yapılacağı bildiriliyor. Yeni Supra’yı ilk teslim alan 900 müşteri ise “Supra 900 Club” adlı özel bir seriye dahil edilecek.

2020 Toyota Supra, daha önce de sızdırıldığı üzere en üst seçeneğinde 3.0 litre hacminde 6 silindirli bir motora sahip olacak. 335 beygir güç ve 500 Nm tork değerindeki aracın 0-100 km performansının ise 5 saniyenin altında olduğu ifade ediliyor. 50:50 ağırlık dağılımı, adapte değişken süspansiyon (AVS) ve limitli kaymalı diferansiyel de yeni Supra’nın diğer önemli oyuncakları olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu