FeaturedHaberler

BMW 8 Serisi Convertible resmi olarak duyruldu




BMW 8 Serisi Coupe, yaklaşık 5 ay önce resmi olarak tanıtmıştı. Şimdi ise BMW 8 Serisi’nin üstü açılabilen versiyonu olan 8 Serisi Convertible resmi olarak duyurdu.

2019’un Mart ayı gibi satışa çıkacak olan üstü açılabilir 8 Serisi’nin ABD fiyatı coupe’ye göre 10.000$ daha pahalı.

M850i xDrive motor seçeneği, 4.4 litrelik çift turbo’lu V8 motor 530 beygir güç, 750 NM tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzıman ile gelen model BMW’nin xDrive 4 tekerden çekiş sistemine sahip.

8 Serisi Convertible 0-100 km/s hıza 3.8 saniye’de ulaşıyor. Coupe versiyonunda ise bu değer ise 3.7 saniye. Maksimum hızı ise 250 km/s olarak sınırlandırılmış.

8 Serisi Convertible’ın ikinci motor seçeneği ise 840d xDrive. 3.0 litrelik çift turbo’lu sıralı 6 silindirli bir dizel unite mevcut. 320 beygir güç ve 680 NM tork ürebilen motor, 8 ileri otomatik şanzıman ve xDrive ile kombine edilmiş.

Tavanın açılıp kapanma süresi ise 15 saniye. Bu işlem 48 km/s’ye kadar olan hızlarda yapılabiliyor. Tavan açıkken kabinde rüzgarın etkisinin azalması için arka koltukların hemen ön kısmında bir rüzgar reflektörü de yer alıyor. Ayrıca koltuklarda boyun ısıtması gibi özellikler de mevcut.

BMW 8 Serisi Convertible, ilk kez canlı olarak Kasım ayının sonlarında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda dünyaya sergileyecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu