FeaturedHaberler

Lexus, kazada yaralanan aileye rekor tazminat ödeyecek!




Toyota’nın sahibi olduğu lüks otomobil markası Lexus’un başı şu sıralar büyük bir skandal ile dertte. Japon marka, 2 yıl önce yaşanan bir kazadan dolayı rekor bir tazminat ödeyecek!

Lexus, Amerika’da 208 milyon dolar tazminat ödeyecek!

2016 yılında Dallas’ta yaşanan trafik kazasında Lexus ES 300 modelinin arka koltuğunda oturan iki kız çocuğu yaralandı. Park halindeki aracın ön koltuklarının hatalı üretildiğini iddia eden aile ise yerel mahkemede tazminat davası açtı.

2 yıl süren davanın sonunda mahkeme, aracın üreticisi Toyota’nın kusurlu olduğuna hükmederek tam 208 milyon dolar tazminata mahkum etti. ES 300’ün ön koltuklarının mühendislik, tasarım ve yapısal kusurları olduğunu doğrulayan mahkeme jürisi, çocukların bu yüzden kafa travması geçirdiğine hükmetti.

Toyota cephesinden gelen açıklamada ise yaralanmanın kazanın oluş şeklinden dolayı olduğunu ve koltuklarda kusur olmadığı vurgulandı. Japon markanın bir sözcüsü, “Mahkemenin kararına saygı gösterirken, kararın hatalı olduğunu ve mahkemenin Toyota lehine karar vermesi gerektiğine inanıyoruz. Kararın gözden geçirilmesi ve gerekirse daha fazla gerekçe görebilmek için mahkeme ile işbirliği içerisinde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu