FeaturedHaberler

2020 Mercedes-Benz C-Serisi ilk kez görüntülendi!




BMW, geçtiğimiz aylarda yeni 3 Serisi’ni duyurarak sınıfındaki rakiplerine büyük bir gözdağı vermişti. İlk kez görüntülenen yeni Mercedes-Benz C-Serisi ise Alman savaşında yeni perdeyi açmak için hazır görünüyor!

Tamamen yeni Mercedes-Benz C-Serisi ortaya çıktı!

Ana vatanında objektiflere yansıyan beşinci nesil C-Serisi, test prototipi olmasına rağmen genel hatlarını kısmen belli ediyor. Tasarım ögeleriyle pek çok Mercedes modelinden örnekler sergileyen araç, düşük kaput hizası ve omuz çizgisiyle S-Serisi’ni anımsatıyor. Ayrıca kapı altlarından yukarıya doğru eğimli bir şekilde uzanan çizgi de daha çok A-Serisi’ni çağrıştırıyor.

İç mekanda ise oldukça teknolojik bir alanın karşımıza çıkmasını bekliyoruz. MBUX merkezli bir yapının yanı sıra gelen bilgiler, yeni C-Serisi’nde farklı bir bilgi-eğlence sisteminin olacağını işaret ediyor. Hatırlanacağı üzere Mercedes’in yeni nesil multimedya sistemi bütünleşik şekildeki iki parçalı ekrandan oluşuyor. Yeni C-Serisi ile bu ekranların tasarımının biraz daha iyileştirileceği ve sürücü merkezli bir yapıya dönüştürüleceği ifade ediliyor. Ayrıca 3. seviye otonom sürüş destek sistemleri de modelin önemli yenilikleri arasında yer alacak.

Motor seçenekleri ile ilgili bir bilginin yer almadığı yeni Mercedes-Benz C-Serisi; benzinli, dizel ve hibrit motor seçeneklerine devam edecek. Tamamen elektrikli versiyonun ise EQ ailesinin sedan modeli olarak gelmesi planlanıyor. Bakalım 2020 yılında yollarda olacak yeni C-Serisi ne gibi yeniliklerle hayatımıza girecek?

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Şu fotoğrafta bakıldığında S serisi değil de daha çok alt segmentlerinden ilham almış gibi duruyor..

  2. madem tamamen yenilenecekti neden makyaj gördü anlamış değilim. Makyajlısı bile 400.000 TL'ye yaklaşmışken bu yeni C'nin fiyatını düşünemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu