FeaturedHaberler

Mercedes Sprinter, Tesla’nın ilk hafif ticarisi olabilir!




Elektrikli araçlar portföyünü genişletmek isteyen Tesla, önümüzdeki yıllarda otonom tır Semi ve bir pick-up modelini yollara çıkaracak. Ancak görünüşe göre markanın planları bundan ibaret değil ve yakın gelecekte hafif ticari pazarına da giriş yapabilir!

Elon Musk, hafif ticari alanında Mercedes işbirliğine açık!

Bu iddia, geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Tesla CEO’su Elon Musk’tan geldi. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Musk, bir takipçisinden gelen elektrikli panelvan isteğine ilginç bir cevap verdi. “Belki Daimler/Mercedes ile elektrikli Sprinter konusunda çalışmak ilginç olabilir. Bunu soracağız.” diyen Musk, önceliğin diğer projelerde olduğunu ancak Daimler ile gelecekte gövde paylaşımını kapsayan bir anlaşma yapabileceklerini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Tesla, ilk modeli olan Roadster’da Lotus Elise modelini donör araç olarak kullanmıştı. Elon Musk’ın hafif ticari planında da bu tarz bir fikrin yattığı düşünülüyor. Zira 150 kilometre menzile sahip Mercedes-Benz eSprinter önümüzdeki yıl yollarda olacak. Tesla ise bu rakamı çok daha yukarı taşıyabilecek teknolojiyi elinde barındırıyor.

Daimler cephesi gelişme ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmazken, bir sözcü Musk’ın Sprinter modeline olan ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. 2014 yılına kadar Tesla hisselerinin %9’unu elinde bulunduran Daimler, B-Serisi Electric Drive modelinin elektrik motorunu da Amerikan üreticiden temin etmişti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Elektrikli Ticari aslında en medeni adım. İlk önce uzun yol otobüsleri şehir içi otobüsler dolmuş minibüs vb araçların elektriğin konforunu halka getirmesi çok daha mantıklı. Asıl konfor sorunu da elektriğin asıl avantajını yaşayacak çok km yapan grupta aslında burası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu