FeaturedHaberler

Rivian R1S ve R1T, menzil sorununu ortadan kaldırıyor!




Büyük ilgi çeken elektrikli otomobiller gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Rivian R1S ve R1T ise bu araçların en büyük handikabı olan menzil sorununu çözmüş gibi görünüyor!

660 km menzil, 753 beygir güç: İşte Rivian R1S ve R1T!

ABD merkezli otomobil markası Rivian, ilk modelleri R1S ve R1T’yi Los Angeles Otomobil Fuarı’nda duyurdu. Yaklaşık 7 yıllık çalışmanın ürünü olan iki model, SUV ve pick-up sınıflarına yenilik getirmeyi amaçlıyor. Oldukça modern bir tasarıma sahip olan Rivian R1T pick-up; ön bölümünü kaplayan LED farlar ve gömülü kapı kollarıyla dikkat çekiyor. Aracın arka bölümündeki kargo alanı haricinde ön kısmında 330 litre ve arka koltukların altında 200 litrelik bagaj alanları bulunuyor.

Rivian R1S ise geniş aileler için 7 kişilik bir SUV deneyimi sunuyor. Genel hatları R1T modeline benzeyen araç, 5.475 mm uzunluğu ile oldukça geniş bir yaşam alanına sahip. Her iki modelin iç mekanında ise lüks ve konfor ön planda tutulmuş. Burada gerçek ahşap kaplama, 12.3 inç dijital gösterge paneli ve 15.6 inç multimedya sistemi gibi ögeler dikkat çekiyor. Ayrıca tüm modellerde 3. seviye otonom sürüş desteği standart olarak sunulacak.

Rivian R1T ve R1S’in gövdesinin altında, tıpkı iç mekanda olduğu gibi ortak batarya paketi ve motor sistemi yer alıyor. 105, 135 ve 180 kWh batarya paketi taşıyan her iki aracın en üst paketi 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 3.2 saniyede ulaşıyor. Batarya paketine göre değişen 402, 753 ve 700 beygir gücün yanı sıra 1.120 Nm tork dikkat çekici gözüküyor. En üst pakette yer alan 4 motorun tork değerinin, limitlemeler kaldırıldığında 14.000 Nm’ye ulaşabileceği ifade ediliyor.

Menzil tarafında geldiğimizde ise her iki araç da tatmin edici değerler sunuyor. R1T modeli 370 ile 643 kilometre arası menzil değerine sahipken, bu rakam R1S modelinde 386 ile 660 kilometre arasına çıkıyor.

Rivian, geçtiğimiz yılın başında Mitsubishi’den satın aldığı Illinois fabrikasını kendisine üretim üssü yapacak. Otomasyon çalışmaları tamamlanan fabrikada yaklaşık 2 yıl sonra ilk modelin bantlardan inmesi planlanıyor. Son olarak Rivian R1T’nin 61.500 dolar, Rivian R1S’in ise 65.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. beygir gucu, torku, hizlanmasi, menzili muazzam. Tasarimi bana hitap etmiyor ama gene de bu teknik verileri sunuyorsa alinir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu