FeaturedHaberler

Bakan Varank’tan Yerli Otomobil Açıklaması Geldi!




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilde ilk prototipin 2019 üretileceğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçesinin görüşmeleri başladı. Varank sunumunda “Türkiye’nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmak” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 bütçesinin görüşmeleri başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sunumunda yerli otomobilin prototipinin 2019 yılında üretileceğini söyledi.

Varank “Türkiye’nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmak” dedi.

UÇTAN UCA YERLİŞLEŞTİRME PROGRAMI İLAN EDİLECEK

Ara malı ithalatını azaltmak üzere Uçtan Uca Yerlileşme Programı’nı ilan edeceklerini kaydeden Varank “Amacımız, orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretim” ifadesini kullandı.

311 Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 1.8 milyon kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Varank “Tüm parsellerde üretime geçilmesiyle birlikte istihdamın 2.5 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Çok duyduk bunları sonuna kadar destekleyen biri olarak artık tarihlere gülüp geçiyorum itibarları kalmadı

  2. Şöyle bir google'da geçmiş araması yaptım da 2009 yılından beri, yani neredeyse yaklaşık 10 senedir yerli otomobil haberleri var. Kaç defa prototip lafı geçmiş, kaç defa ' seneye üretime başlanacak ', Başbakan test etmiş, onay vermiş sözleri geçmiş ben sayamadım.

  3. 10 yıldır bi arabayı klonlayamadınız, yapın şöyle bi başı mercedes götü bmw yanlardan audi üstten vw gibi görünen bi araç da tüm dünya araba görsün 🙂 🙂

  4. Şu an yerli otomobilin CEO'su var, başka hiç bir şeyi yok.

    5 milyar $ yatırım lazım, ne babayiğitler, ne de devlet o parayı yatırabilecek durumda değil.

    Bunun gibi gazlama haberlerinden başka bir şey çıkmaz, en az 2 yıl boyunca.

    1. ABD de Lucid Motord önce bir Stratford olarak 2010 da kuruldu 6 kişi ile. Ardından 1 milyon $ yatırım aldı yaklaşık 20 çalışan ile 2012 yılında ilk prototipin tasarımını bitirip süspansiyondan iç mekan dış mekan motor vb tüm hareketli parçalarında tasarımını ne kullanılacağını vs bitirdiler. Bir yandan da otonom yazılım ve aracın diğer yazılımları için yatırım aldılar onu da yapmaya başladılar. 2012 yılında 5miyon$ YAtırım ile bu prototip çizimleri ve tasarımları Gerçek Prototipi çevirdiler ve ortaya çok şık elektriklinin Mercedes’i olmaya aday bir otomobil çıktı zaten takip eden bilir. Önce 800 milyon dolar Şimdi Suudlar 2 Milyar $ yatırım yaptı fabrika kuracaklar. Elektrikli otomobil üretmek içten yanmalı motorlardan daha basit ve daha kolay. Türkiye gibi bir ülkede ve bu konuda tecrübesi olan babayiğitler ile 2 Miyar dolar gibi bir rakama üretim yapılır. Ve daha 1 yıl olmadı büyük şirketlere teşvik dağıttık ve dağıttığımız teşvik 6 Milyar$ dı. Bu kadar parası da olan bir ülkeyiz de bir yerlerde sorun var

  5. AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAH
    kusura bakmayın, yorumumu ancak bu şekilde dizginleyebiliyorum.

  6. Otomobil mühendislik ve estetiğin harmanlanması sonucu ortaya çıkan, bazen gereğinden fazla değer verdiğimiz, bir araçtan daha fazlası. Planlamak, tasarlamak, üretmek, üretirken aynı zamanda kazanmak ve sürekliliğini sağlamak. Bunların hepsi korkunç hassas dengeler barındırır. Nokia'nın yakın geçmişte başına geldiği gibi, gelecekte müşterinin talebinin ne olacağını ıskalarsanız bir anda yok olmak işten bile değil. Her şey optimum olmalı. Ne PSA'nın DS si gibi tasarımı max seviyeye açıp sürdürülebilir kalabilirsiniz, ne de tasarımı yok sayıp işlevselliği max açarsanız büyük bir pazar payı elde edebilirsiniz. Mümkün olduğunca çok çeşit ve kalite seçeneğiyle herkese uygun ürün sunmak esastır. VW group bunun en iyi örneklerinden. Super sport otomobil de alabilirsiniz, A segment city car da. Bir kültür ve felsefe konusu. İtalyanların tasarım ofislerinde çalışan bir avuç insan senelerdir bu işleri en iyi şekilde yapıyor. Peki bütün bunlar ve çok daha fazlasını biz nasıl yaparız? Şimdi uydurma bir şasi ve üzerine ordan burdan toplanacak tuş takımlarını bulunca konu kapanır mı? 1-2 modelle tüm Türk halkının ihtiyaçlarına karşılık verilebilecek mi? (en iyi markalar bile 5-6 segmentte 20 çeşit modelle boy gösterirken) Alfa Romeo gibi 100 yılı aşkın süredir üretim yapan firmaların bile servis konusunda (arkasında KOÇ varken bile) problem yaşadığını düşünerek bu yerli aracın servis konusu nasıl olacak? Trim sesi 😀 ? Bana katılın veya katılmayın, tekrarlamak isterim ki bu iş kültür!!!, organizasyon, ciddiyet, çalışma, yatırım ister. 2019 da çıkıp, tamam biz piyasada ciddi pazar payı elde edeceğiz. Türk halkının ihtiyacını karşılayacak modeller olacak demek komik olur. Bir yerden başlamak gerekir tabiki. Ancak kalın puntolar, büyük harfler kullanmak, gereğinden fazla iddialı olmak gereksiz kalır. İnşallah beni ve benim gibi düşünenleri şaşırtır, az zamanda çok yol alır, ileride işin profesyonelleriyle çalışıp konuya kültür ve ruh da katarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu