FeaturedHaberler

BMW M340i, 0’dan 100’e 4.2 Saniyede Çıkıyor!




L.A Otomobil Fuarına yaklaştığımız şu günlerde BMW, 2020 M340i’yi tanıttı. Bu canavar M3 olarak üretilmeyen en hızlı 3 Serisi olma özelliğini de taşıyor.

2016 yılında da üretilen 340i hakkında en unutulmaz özelliklerden biri 6-ileri manuel şanzımanıydı. Maalesef BMW bu konuda geri adım atarak yerini otomatik bir şanzımana bırakmış. Az önce bahsettiğimiz 2016 model 340i, 320 HP ve 330 NM tork üretiyordu. BMW modelin başına bir ”M” sembolü eklemenin bir gösteriş olmadığını kanıtlamış olacak ki bu değerler oldukça artmış durumda. Yeni M340i 382 HP ve 370 NM tork üretmeyi başarıyor. Bu başarısını ise kaputunun altındaki 3.0 bir motora borçlu.

Neredeyse 60 kilo hafifleyen model, 0’dan 100 kilometreye 4.2 saniyede çıkmayı başarıyor. Aliminyum parçalar, adaptif M süspansiyon yeni M340’ın öne çıkan diğer detayları arasında.

Peki ya stantart özellikler?

Boyutsal olarak selefine 85 mm uzayan yeni 3 Serisi, 4.709 mm’lik genel uzunluğa kavuşmuş. 1.827 mm genişliğe sahip olan araç, 2.851 mm aks mesafesi ile sınıfının en geniş iç hacmini sunuyor.

Donanım tarafında ise BMW yeni modelinde oldukça cömert davranıyor. Modelin baz paketinde LED farlar, geri görüş kamerası, elektrikli katlanır dikiz aynası ve 3 bölgeli klima gibi donanımlar standart sunuluyor. Opsiyon listesinde ise sanal asistana sahip 10.25 inçlik multimedya ekranı, Harman Kardon ses sistemi, head-up display ve 12.3 inçlik dijital gösterge paneli dikkat çekiyor. Modelin M paketinde ise Vernesca deri ısıtmalı koltuklar, deri direksiyon simidi ve alüminyum tetragon trim parçaları standart olarak sunuluyor.

Yeni 3 Serisi’nin en önemli donanım özelliklerinden biri ise standart olarak sunulan Active Guard Plus güvenlik sistemi. Şeritten ayrılma uyarısı, yaya fren sistemi ve adaptif frenlemeli hız sabitleyici paket bünyesinde yer alıyor. Stop&Go özellikli hız sabitleme, çarpışma önleyici şerit takip asistanı ve ters yön ikaz sistemi gibi donanımlar ise opsiyon olarak bulunuyor. Bunun yanı sıra multimedya sistemi de tamamen sürücü odaklı olarak elden geçirilmiş ve sanal asistan özelliği eklenmiş.

“Hey BMW” komutu ile çalışan asistan; konuştuğu isime göre koltuk ve ayna ayarı ve sürüş modları gibi detayları kendisi ayarlayabiliyor. Benzin ve lastik durumu, hava sıcaklığı hatta gelen SMS’ler dahi bu sistem aracılığıyla sesli olarak sürücüye aktarılabiliyor. Alman marka, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre sistemin daha da özelleştirileceğini belirtiyor.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. NM bazında yazdığınız değerler fazla düşük. Sanırım bilgilerin alındığı kaynakta değerler pound/feet olarak yazıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu