FeaturedHaberler

Elon Musk’ın ilk yeraltı tüneli ilk test için hazır!




Ünlü girişimci Elon Musk’ın kurucusu olduğu The Boring Company, yüksek hızlı yolculuk sisteminin test edileceği yeraltı tünelinin inşaatının tamamlandığını duyurdu. Musk’ın projesi yerin “üstünü altına getirmeye” kararlı!

Hayal gerçek oluyor: Elon Musk’ın yeraltı tünelinde testler başlıyor!

Boring Company’den yapılan açıklamada, projeyi test etmek için New York’ta kazılan test tünelinde 12 aydır süren inşaatın tamamlandığı duyuruldu. 3.2 kilometre uzunluğundaki test tüneli ile SpaceX merkezinden 120.Cadde’ye 75 saniye gibi bir sürede ulaşılabilecek. İlk deneme yolculuğunun 10 Aralık tarihinde yapılacağı tünel, test çalışmaları sırasında rezervasyon koşulu ile ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Geçtiğimiz yıl duyurulan sistemin çalışma mantığını kısaca hatırlatmak gerekirse, trafikteki otomobiller asansör benzeri tüpler yardımıyla tünellere indiriliyor. Saatte 200 kilometre hıza ulaşabilen tüpler sayesinde yolculuk trafiksiz ve kesintisiz bir şekilde gerçekleşmiş oluyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Elon Musk, Chicago yönetimiyle şehir merkezi ve havalimanını birbirine bağlayacak bir tünel inşaatı konusunda sözleşme imzaladıklarını açıklamıştı. 1 milyar dolar maliyetli proje tamamlandığında yaklaşık 5 saatlik yolculuğu 12 dakika gibi çok düşük bir süreye indirecek. Boring’in hedefi ise bu ilk tünellerin başarısına göre yerel yönetimlerden de teşvikler alarak yer altında köstebek yuvası gibi tüneller açmak.

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın yönetim kurulu başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Elon Musk, bakalım başka bir projesiyle gündemde kalmayı başaracak mı?

https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Adamda sermaye var fikri hayata geçiriyor cok da abari değil. Bizde nice fikirler var fakat silikon vadisi gibi bir yatırım portföyü olmadığı için 5000tl maaşla mühendis olmaktan öteye geçilmiyor maalesef

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu