FeaturedHaberler

Ford Focus Active Wagon, Avrupa pazarı için tanıtıldı




Dördüncü jenerasyonu geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa sunulan Ford Focus, yüksek ve daha uzun versiyonuna kavuştu. Arazi yeteneklerini station wagon gövdeyle birleştiren Ford Focus Active Wagon ile ilgili detaylar haberimizde!

Crossover ve wagon bir arada: Ford Focus Active Wagon!

Sevilen aracın Active adlı crossover versiyonu ile wagon gövdesini birleştiren Focus Active Wagon, ana modele göre yaklaşık 30 mm yükseltilmiş. Böylece sürücülere çok daha başarılı bir arazi deneyimi sunuluyor. Dış mekandaki siyah ve krom renkteki plastik kaplamalar da tasarımın zorlu şartlara uyum sağlamasına yardımcı olmuş.

Ford Focus Active Wagon, arka kısmında SLA adı verilen tam bağımsız arka süspansiyon seti kullanıyor. Üstte kısa, altta ise daha uzun bir kol kullanan sistem, arka koltukta oturan misafirlere daha konforlu bir yolculuk sunuyor. Ayrıca halihazırdaki Eco, Normal ve Sport sürüş modlarına ek olarak olumsuz hava koşullarında daha iyi çekiş sunan Slippery ve Trail modları eşlik ediyor. Bu modları tamamlayacak dört tekerden çekiş ise ne yazık ki modelde tercih edilmemiş.

Kaputunun altında toplam 4 motor seçeneği sunacak olan Focus Active Wagon, benzinli üyelerinde 3 silindirli Ecoboost motorları tercih etmiş. 1.0 litre hacminde ve 125 beygir gücündeki benzinli motora 1.5 litre ve 150 beygirlik seçenek eşlik ediyor. Dizel tarafında ise 1.5 litre hacminde ve 120 beygir güç üreten motor haricinde 2.0 litrelik 150 beygir seçenek sunuluyor.

Altı ileri manuel ve sekiz ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa sunulan Focus Active Wagon’un ülkemize gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Dandik crossoverlardansa Allroad gibi bu Focus Active gibi yükseltilmiş SW'ların yaygınlaşmasını tercih ederim. Daha hoşlar kesinlikle.

  2. Audi Allroad ve Volvo Crosscountry modellerine parası yetmeyenin alacağı uygun yollu konsept 😀 Bir çok suv'den ziyade bu konsepti tercih edeceğim kesindir. En azından daha kaliteli sürüş sunar.

  3. Active Wagon, hem geniş olması hem de yüksek olması çok iyi. Bazı köy yollarına altı vurur korkusuyla giremiyoruz ama bununla korkmadan girilebilir.

  4. Herkesin suv çılgınlığına kapıldığı bu günlerde, tarz sahibi olmak isteyen konfor düşkünlerine duyurulur !

  5. nefis nefis, rengi de amacına uygun çok tatlı olmuş. Sonradan yükseltilen arabalarda genelde hep tutuşta, rijitlikte sorun görülüyor. Bunda standart double wishbone bağımsızın da olduğunu düşünürsek hem sürüş kalitesinden ödün vermeyecek, hem geniş bagajlı olacak, hem de yüksek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu