FeaturedHaberler

Mitsubishi Lancer efsanesi resmen geri dönüyor!




Renault-Nissan ittifakının kanatları altına girdikten sonra hedef değiştiren ve SUV sınıfına yoğunlaşan Mitsubishi‘nin sedan temsilcisi Lancer kenara çekilmişti. Görünüşe göre Japon marka bu kararında fazla ısrarcı kalamadı ve sonunda geri adım atma kararı aldı!

Mitsubishi’den “sedan” itirafı: Lancer yeniden geliyor!

Artan SUV satışlarından dolayı bir karar vermek zorunda kalan Mitsubishi, sedan ve hatchback ürün grubunu ortadan kaldırmıştı. Markanın efsane modeli Lancer da bu dönüşümden nasibini aldı ve geçtiğimiz yıl son kez bantlardan indi. COO görevindeki Trevor Mann, bu dönüşümde gerçekleşmesi gereken geçiş sürecini atladıklarını itiraf etti.

Mann bir röportajında, “Doğrusunu söylemek gerekirse bir markanın temel modellere her zaman ihtiyacı vardır. Kullanıcılar, yaşam tarzları değiştikçe lüks ya da daha büyük sınıflara geçebilmeli.” diyerek Mitsubishi’nin hata yaptığını belirtti. Markanın bu konu hakkında bazı fikirler geliştirdiğini söyleyen Trevor Mann’a göre Mirage ve Lancer modellerinin geri dönmesi neredeyse kesinleşmiş.

Geliştirme çalışmaları başlayan yedinci nesil Mitsubishi Mirage, henüz netlik kazanmasa da Renault-Nissan ittifakının geliştirdiği CMF-B platformunu kullanacak. Renault Clio ve Nissan Juke ile kardeş haline gelecek model haliyle biraz daha genişleyecek. Tüketicileri asıl heyecanlandıracak konu ise Lancer’ın diriltilmesi. Bu noktada marka Megane’ın kullandığı CMF-C platformunu tercih etmeyecek, ancak bu büyüklükte modüler bir platform oluşturulacak.

Mitsubishi’nin ürün ve strateji sorumlusu Vincent Cobee de SUV sınıfının dışına geri dönmenin doğru karar olacağını düşünüyor. Cobee, yöneldikleri segmentin son yıllarda büyük bir sıçrama kaydettiğini fakat 40-50 milyon adet binek otomobil pazarını inkar edemeyeceklerini belirtti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ya bi an Megane platformu kullanacaklar sandım, düşüp bayılacaktım şurada. Mirage gelmese de olur, zaten rezalet bir araba

  2. Bu kadar stratejik anlamda büyük hamleler bu kadar oldu bittiye getirilerek yapılmamalı. Saçma sapan geri dönüşler tüketicinin marka bağlılığını azaltıyor. Benzer bir vaka ASX'in TR satışının durdurulması(Eclipse Cross satsın diye), Atmosferik(lpg uyumlu)ve alt-orta bütçeye hitap eden bir araca muadil turbo motorla orta bütçeye hitap eden bir araca insanları zorlamak, mevcut modelle olan bağları koparmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor. Ama yine bir oldu bitti durumu ve yine Mitsubishi..

  3. 2011 Lancer 1.6 invite kullanıyoruz cok da memnunum yeni Lancer eger gelırse alır mıyız neden olmasın

  4. umarım bu yeni lancer ile birlikte çekildikleri evolutionu da diriltirler de gözümüz gönlümüz açılır biraz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu