FeaturedHaberler

Renault CEO’su Carlos Ghosn tutuklandı




Japon Asahi gazetesinde yayınlanan bir habere göre dünya otomotiv devi Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığını sağlayan Renault’nun CEO ve Başkanı Carlos Ghosn’un mali ihlallerden dolayı Japonya’da tutuklanacağı iddia ediliyor. Carlos Ghosn’a yönelik suçlama ise, yüz milyonlarca dolarlık maaş ödemelerinde ‘usulsüzlük’ yapmak olarak açıklandı.

Haberde Ghosn’un kendi gelirlerini mali tablolara indirgemediği, bu yüzden savcılarla gönüllü olarak görüşmeyi kabul ettiği söyleniyor.

Japon devlet televizyonu NHK ise şüpheli mali ihlallerden dolayı Ghosn’un sorgulandığını açıkladı. Nissan sözcüsü haberle ilgili inceleme yaptıklarını belirtirken, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının sözcüleri ise soruları yanıtsız bıraktı.

Tokyo Bölge Savcılığı yetkilileri, Carlos Ghosn aleyhindeki davayı soruşturmak için 19 Kasım’da Nissan Motor Co.’nun Yokohama merkezinde inceleme yaptı.

Carlos Ghosn’un Japonya’daki vergi dairesine gelirlerinin tamamını bildirmediği iddiasını kabul eden Nissan yetkilileri, Ghosn’un görevden uzaklaştırılacağını belirtti. Ayrıca Carlos Ghosn, Tokyo’da tutuklandı.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığını çekemeyenlerin oyunu diye demeç verip olayı ört bas etmek varken adamı tutuklamışlar.
    Bu Japonlar hakikaten hiç bilmiyor…

    1. Gidip Megane alırım. Nasıl olsa 10 yıl daha aynı tasarım olur aracım hiç eskimez yada makyajı beklerim tok kapı sesli DSGli clio klima kumandalı ekranlı kadranlı Megane alırım 2.el de arti 10.000 değer katar dsg sorun çıkarır fakat o kadar da olsun tok kapı sesim için değer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu