FeaturedHaberler

Ring’in yeni SUV rekortmeni Mercedes-AMG GLC oldu!




Mercedes’in performanslı SUV modeli GLC 63 S, gerçekleştirilen zaman denemesinde Ring’in en hızlı SUV modeli olmayı başardı. Mercedes-AMG GLC 63 S’in Ring’deki turu hakkında tüm detaylar haberimizde!

Mercedes-AMG GLC, Ring rekorunun yeni sahibi oldu!

Mercedes-AMG GLC 63 S’in sürücü koltuğunda, markanın performans mühendisi Markus Hofbauer oturmuş. Yaklaşık 20.5 kilometrelik pisti 7 dakika 49.369 saniyede kat eden araç, bu dereceyle pistin en hızlı SUV modeli oldu. Rekorun önceki sahibi ise 7 dakika 51.7 saniye ile 2017 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio modeliydi.

Alman marka, pistteki zaman turu ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Ancak denemeye ait bir videoyu sosyal medyadan paylaşmayı da ihmal etmedi. 4.0 litre turbo V8 motor taşıyan model, 510 beygir güç ve 700 Nm tork gibi yüksek değerler sunuyor. Aracın 0-100 kilometre hızlanma değeri ise sadece 3.8 saniye olarak hesaplanmış.

Yaklaşık 1 yıldan kısa sürede kırılan rekor yakın zamanda yeniden el değiştirebilir. Zira Lamborghini Urus ve Rolls-Royce Cullinan gibi güçlü modeller Ring’e çıkmak için gün sayıyor. Bakalım Alman marka dünyanın en meşhur halka açık pistinde elde ettiği rekoru koruyabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu