Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberlerVideolar

Volvo, Polestar 1’in Çarpışma Testlerini Yayınladı




Volvo’nun elektrikli spor otomobili Polestar 1’in çarpışma testi videosu yayınlandı Polestar 1, karbon fiber ile güçlendirilmiş gövdeye sahip. Bu da üst düzey koruma sağlıyor. Karbon fiber gövde kaza anında oluşan enerjinin dağılmasını sağlıyor.

İsveçlilerin güçlü coupesi ile tanışın: Polestar 1!

İki kapılı bir coupe modeli olan Polestar 1, 2013 yılında ortaya çıkan Volvo Coupekonseptini temel alıyor. Volvo’nun son olarak XC60 modelinde kullanılan SPA platformunu kullanan otomobil, her ne kadar İsveç merkezli markadan ayrılsa da Polestar’ın Volvo kökenini koruduğunu gösteriyor.

Aracın kaputunun altında ise oldukça teknolojik bir motor paketi yatıyor. Ön tekerleklere güç ileten 2.0 litrelik benzinli motorun yanı sıra arka aks için elektrikli çift motor yer alıyor. Böylece hibrit bir yapıya kavuşan Polestar; 600 beygir güç ve 1000 Nm tork gibi üst düzey değerlere ulaşabiliyor. Elektrikli motorları ile kullanılmak istenirse yaklaşık 150 kilometre menzil sunan otomobil, Volvo S90’ın 5.2 saniyelik 0-100 km performansına göre daha iyi bir zamanlama sunacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu