FeaturedHaberler

Rekabeti kızıştıracak yeni Skoda Scala duyuruldu




Skoda, uzun süredir merakla beklenen C sınıfı hatchback modeli Scala’yı resmen duyurdu. Rapid Spaceback’in varisi olan Skoda Scala, sınıfındaki güçlü rekabeti kızıştırmak için geliyor!

Uzun bekleyiş sona erdi: Karşınızda yeni Skoda Scala!

Volkswagen grubunun MQB A0 platformunu kullanan Skoda Scala, marka için yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor. Büyük ölçüde Vision RS konseptinden esinlenen model ile beraber Çek markanın tasarım anlayışı da güncellenmiş. Aracın dış mekanında göze çarpan başlıca detayları arasında standart olarak sunulan üçgen formdaki LED far ve stop grubu dikkat çekiyor.

Aracın iç mekanında ise oldukça modern ve teknolojik bir alan kullanıcıları bekliyor. Donanım seçeneklerine göre 6.5 inç ve 9.2 inç arasında değişen multimedya sistemine 10.25 inçlik sanal kokpit opsiyonu eşlik ediyor. Skoda Connect adı verilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, dahili bir eSIM bağlantısı ile sistem ve harita güncellemelerine erişebiliyor. Bununla birlikte mikrofiber kumaş koltuklar, çift renkli LED ambiyans aydınlatması ve yumuşak iç döşeme de konfor alanında göze çarpıyor.

Boyut olarak hatchback ve station wagon arasına konumlandırılan yeni Scala, VW Golf ve Audi A3 Sportback gibi rakiplerinin arasına yerleşiyor. 4.362 mm uzunluk, 1.793 mm genişlik ve 1.471 mm yüksekliğe sahip Skoda Scala’nın aks mesafesi ise 2.649 mm olarak belirlenmiş. Elektrikli bagaj kapağının altındaki 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandığı zaman 1.410 litreye kadar artıyor. Bu yönden Scala’nın sınıfının en geniş yükleme alanlarından birisini sunduğunu söyleyebiliriz.

Adaptif hız sabitleyici, park asistanı, acil frenleme sistemi, şerit takip asistanı ve yaya çarpışma önleyici yeni Scala’nın güvenlik kozlarını oluşturuyor. Bununla beraber spor ve normal modlara sahip şasi kontrol özelliği da opsiyon listesinde bulunuyor. Kaputunun altında 5 motor seçeneği ile gelen Skoda Scala, 1.0 litre TSI seçeneğinde 95 ve 115 beygir güç sunacak. Daha fazla güç isteyen kullanıcılar ise 150 beygir gücündeki 1.5 litrelik seçeneği tercih edebilecek. Dizel tarafını 150 beygir güç üreten 1.6 litre TDI motorun oluşturduğu aracın bir de CNG motor seçeneği bulunuyor.

Aracın 95 beygir güç üreten baz versiyonu yalnızca 5 ileri manuel seçenek ile satın alınabiliyor. 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman seçenekleriyle donatılan Skoda Scala’nın 2019’un ilk yarısında satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

42 Yorum

  1. Forumun ilgisini çekmemiş. Ben çok beğendim. Rapid'den sonra adam akıllı bir C segmenti üretmiş olmalarına seviniyorum.

  2. Tasarımı genel olarak beğendim ama o ekran olmamış.Umarım Skoda bu emanet gibi duran ekranı diğer modellere yansıtmaz.

  3. Mqb a0 platformu polo,ibiza nın kullanıldığı platform değil mi. Bu cidden c sınıfı mı yoksa Egea gibi büyütülmüş B sınıfımı oluyor.

  4. BerkayT demiş ki:

    Mqb a0 platformu polo,ibiza nın kullanıldığı platform değil mi. Bu cidden c sınıfı mı yoksa Egea gibi büyütülmüş B sınıfımı oluyor.Hepsini görüntüle…

    Bende öyle biliyorum. Büyütülmüş b olur

  5. Pazarda ki direkt rakibi Egea gibi duruyor. Ama fiyat avantajı olursa C segmentten de müşteri çalacaktır. Güzel araç olmuş.

  6. Golften kısa ve dar demişsiniz ama golften 10 cm kadar uzun. Genişlik ise aynı gibi birkaç milim var. Skoda genellikle aynı sınıf kuzenlerine göre daha fazla hacme sahiptir. Aracı beğendim mi? Hayır

    1. Golf ile ayni sınıfta değil B segmentinden bozma diyenler var ki yüksek ihtimal haklılar çünkü C olsa çok daha büyük olurdu

  7. Çok beğendim. Skoda iyi bir çıkış içerisinde seneyede yeni Golf gelecek rekabet kızışacak

  8. Doğuş oto bu aracı bu haliyle hayatta getirmez.kesinlikle biryerlerini sakatlar.mesela bu far grubunu sadece rs versiyonda veya leon fr’de yaptıkları gibi full ve yalnız benzinli kombinasyonla satar.döşemeler fullünde bile naylon olur.

  9. Scala bir Golf-Focus-Astra-Megane değildir skoda daha yolun başında. Rakibi Golften çok egea. VW bu sınıfta henüz son sözünü söylemedi yeni Golf’le birlikte VW bu sınıfta liderliğini açık ara sürdürecektir. Golf passattan bile daha kaliteli bir otomobildir VW en kaliteli modellerinden bir tanesidir

    1. Golf Passat dan daha kaliteli değildir. İşçilik konfor tutuş her konuda ya passat ile kafa kafayadır yada passat daha iyidir. Sonuc olarak ikisi de klasik VW öznel olarak sıkıcı ruhsuz işçilik kalitesi iyi konfor eh işte yol tutuş ESP sağolsundur hacim ve Kullanislilik güzeldir. Passat in bir artışı vardır o da güzel yol tutuyor eksisi ise konfor D segmentine yakışmıyor

      1. Mehmet bey Golf VW'nin en kaliteli otomobilidir bu konuda Passattan bile kalitelidir. İç mekan ve malzeme kalitesi Passattan daha yüksektir iyi seviyededir. Her ne kadar farklı sınıf araçlar olsalarda bu böyledir. Yol tutuş olarak Passat bir tık önde olabilir ama bu Golf'ün Passattan daha kaliteli otomobil olduğu gerçeğini asla değiştirmez. 2019 yeni Golf'ü bekleyin görün

  10. Sirius demiş ki:

    Oldukça güzel olmuş da Egea stoplarını taklit etmeyen bir marka kaldı mı?Hepsini görüntüle…

    Egea tasarımcıları (TEMSİLİ)

    😀

  11. MehmetP55 demiş ki:

    Golf Passat dan daha kaliteli değildir. İşçilik konfor tutuş her konuda ya passat ile kafa kafayadır yada passat daha iyidir. Sonuc olarak ikisi de klasik VW öznel olarak sıkıcı ruhsuz işçilik kalitesi iyi konfor eh işte yol tutuş ESP sağolsundur hacim ve Kullanislilik güzeldir. Passat in bir artışı vardır o da güzel yol tutuyor eksisi ise konfor D segmentine yakışmıyorHepsini görüntüle…

    Hocam bu yorumun Skoda Scala ile alakası nedir 🙂

  12. spartacus demiş ki:

    Hocam bu yorumun Skoda Scala ile alakası nedir :)Hepsini görüntüle…

    Valla Alıntı yaparak attım ya alıntı yaptığım mesaj silindi ya da biri komplo kuruyor 🙂

  13. ön-arka led farlar standart diye biliyorum. çok iyi bir araç olacak. fiyatı uygun tutarlar da poloyla yatay olursa çok satar. iç dış tasarım çok iyi. hem genç işi, hem de o bagaj hacmiyle tam bir aile. ah bi de cam tavanı açılır yapsalarmış.

  14. Elektronik park freni yok. Arka kol dayama yok. Bide açılır cam tavan yok sanırım sabit. Onun haricinde güzel görünüyor. Eksikleri bilinçli yapmışlardır yoksa golf nasıl satılacak.

  15. İçi aynı motor dahil dışı farklı modelleri artık millet sıkıcı buluyor.Zamanın Nokia’sı gibi oldu vw grubu en iyi telefonu olduğu gibi aynıydı en ucuzuyla.Bu böyle olduğu için aslında Skoda daha mantıklı.

  16. Arka tasarım olarak ucuz a3 sportback gibi olmuş, ben fazla sevmiyorum böyle arka tasarımları, sw ile hb arası duruyor. Octaviadan daha konforlu sessiz ve iyi yol tutan bir araç olursa şansı var bence. Filo beyazı renk bence daha çok yakışmış ben olsam bu rengi kullanırdım tanıtımlarda

  17. güzel araba , içi, dışı göze hoş geliyor. alacak olanlara kazasız belasız sürüşler dilerim.

  18. Spor ve agresif olmuş, beğendim. Vw grup içerisindeki diğer kardeş markaların sentezi gibi… Dominant olarak Skoda esintisi hakim, bir tutam Audi, bir tutam vw ile güzel bir makine çıkmış ortaya. Umarım fiyat da makul olur da insanlar premium görünüşlü nispeten uygun fiyatlı bu arabayı alabilir.

  19. Bu VAG grubu araçlara gıcığım arkadaş full paket dediği boş paket herşey opsiyonla.

  20. Before

    Golfü ağlatır

    After

    Yaa moruq golfün tasarımı çok sıkıcı esp kapatılmıyo taammı

    Skoda konusunda nasıl passata atlanır anlamış değilim,neden düşmanlık var nedennnnnn 😀

  21. Bende beğendim.
    Bagaj ihityacı olan içinde, hem hb olması hemde gayet iyi bir hacim sunması ciddi avantaj. Arkası falanda dar olmaz bunun.. B sınıfı şaşesi üzerinde bile olsa bence gazet güzel rol çalacak C sınıfından…

  22. yunuscelik29 demiş ki:

    Before

    Golfü ağlatır

    After

    Yaa moruq golfün tasarımı çok sıkıcı esp kapatılmıyo taammı

    Skoda konusunda nasıl passata atlanır anlamış değilim,neden düşmanlık var nedennnnnn :DHepsini görüntüle…

    Ben vw sahibi olsam bu düşmanlıktan mutlu olurdum hocam. İnsanlar kendi araçlarından çok vw içinde toplanıyorlarsa belli ki doğru tercihi yapmışsınız 🙂

  23. El freni olsa laf bir dert olmasa bir dert abi. Kimin neyi beğeneceği belli olmuyor. Ayrıca bu nasıl bir trollük.

  24. Açıkçası spaceback yerine konumlandıran araç spaceback fiyatına(99.999-139.999) satışa sunulur ise oldukça rekabetçi bir b+ geliyor demektir.
    Ben tasarımını özellikle arka tarafta çok beğendim. Kokpitte ise sıkıcı VAG konseptinden bir nebze olsun sıyrılarak kısmen ben aslında genlerimde Skoda izleri taşıyorum diyor.

    Dipnot: Arka tarafta 3 kişi rahat yolculuk edecek gibi bir izlenime kapıldım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu