FeaturedHaberler

Benzin ve motorine beklenen indirim geldi!




EPDK Başkanı Yılmaz “Bu geceden itibaren pompa fiyatlarında benzin için 27,7 kuruş, motorin için 28,6 kuruş indirim olacak” dedi. İndirim sonrasında benzin 6 liranın altına inecek.

NTV’nin haberine göre akaryakıtta beklenen indirim gerçekleşiyor. Petrol fiyatları ve döviz kurundaki düşüş akaryakıt ücretlerine de yansımaya başladı. Petrol fiyatları geçtiğimiz hafta neredeyse yüzde 10 geriledi.

İndirim sonrasında 3 büyük ilde ortalama fiyatlar şöyle;

Ankara’da ortalama 5,99 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,70 lira’ya düşecek. Motorinin litresi İstanbul’da 5,91 liradan 5,62 liraya, İzmir’de 5,99 liradan 5,70 liraya inecek.

Ankara’da ortalama 6,20 liradan satılan benzinin litre fiyatı ise 5,92 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 6,09 liradan 5,81 liraya, İzmir’de 6,19 liradan 5,91 liraya inecek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. ist da benzin 5.81 tl oldu deniyor, ama nedense !!.. opet 5.85 tl. shell 5.87 tl. total 5.85 tl. petrol ofisi 5.87 tl. aytemiz 5.85 tl.den satıyor benzini devlet buna nasıl izin veriyor !!!…

  2. Martda 0 dizel arac aldim yanlis mi yaptik?Dizel araclar kaldirilacak mi?Eger boyleyse neden dizel araclar satiliyor?

    1. Aracınızı iyi günlerde kullanın ama bana kalırsa yanlış bir seçim yapmışsınız. biliyorsunuz clio ve captur hybrid araçları ülkemizde üretme kararı aldı. yerli otomobilimizinde plug-in hybrid, elektirik motorlu üretileceği söyleniyor biliyorsunuz. vw'de içten yanmalı benzinli araçlarının üretiminin türkiye'ye kaydırma kararının altında yatan en büyük etmen avrupada sadece elektrikli araçlarını üretecek olması.japonya ve kore zaten elektirikli ve hybrid araçlar üzerine yoğunlaşmış vaziyette uzun süredir bu yüzden oralarda dizel araç göremezsiniz.insanların maske ile dolaştığını görürsünüz y.tube'a girince.zaten çevre kirliliği had safhada bunun en büyük nedenlerinden biride içten yanmalı otomobillerin çıkardığı atık gazlar.emisyon değerleri yükselince en başta dizel motorlu araçların üretimlerini yasakladı birçok dünya ülkesi.dizel motorlu araçlar çevre katili olarak görülmeye başlamıştı çünkü.ülkemizdede dizel motorlu araçları aldırmamaya yönelik önlemler alınmaya başlandı geçte olsa.mesela bunlardan biride motorin fiyatlarının benzinle nerdeyse aynı fiyata getirmek oldu.önümüzdeki günlerde motorin fiyatlarını daha arttırıp benzinli hybrid araçlara yönlendirmek olacaktır ilgililerin politikası. Açıkçası ben şuan için bir otomobil alacak olsam benzinli ile aynı fiyata (hatta benzinliden düşük fiyatlara) satılsa bile dizel bir otomobil almam. keyifli sürüşler..

    2. Türkiye de en az 3 yıl daha dizel otomatik daha fazla satılır siz de 2.el se zarar etmezsiniz merak etmeyin. Yılda 15.000km nin altında dizeli bir avantajı kalmadı hatta ayağına hakim olabilen 1.0tsi vb kullanan uzun yolda kullanan vs için 25.000km ye kadar dizele gerek yok. Benzinlinin yüksek km de daha rahat satıldığını da düşününce dizel almak için sebep göremiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu