FeaturedHaberler

Elon Musk, Çılgın Tünelinin Açılışını Yaptı!




Uzun süredir yapım aşamında olan, Boring Company’nin inşaatını üstlendiği çılgın proje hayata geçmeye hazırlanıyor!

ABD’li milyarder Elon Musk, üzerine uzun süredir çalışılan tünelin açılışını gerçekleştirdi. Boring Company’nin Los Angeles kentinde inşa ettiği tünelin toplam uzunluğu  1.83 kilometreyi buluyor.

Tünelin yapılış amacı ise şehirde trafik yoğunluğunu düşürmek. Şimdilik sadece ilk etabı açılan tünelin ileride Boring Company ve SpaceX’in merkezlerinin bulunduğu Hawthorne arasında ulaşımında kullanılacak.

Kendi Kendine Giden Teslalar

Musk’ın projesi kapsamında, otoyolda ilerleyen araçların belirli istasyonlardan yer altındaki tünele geçiş yapabilmesi ve böylece trafiğe takılmadan yol alınabilmesi hedefleniyor. Öyle ki, tünel tam kapasite ile çalıştığında, ‘paten’ denilen yolcu ve otomobil taşıma platformlarından oluşan ve yeraltı şebekesine indiğinde de elektrik enerjisi ile ilerleyebilen bir sistemi bünyesinde barındıracak.

Şirket geçen ay  Batı Los Angeles’taki 4.3 kilometre uzunluğundaki tünelinin planlarını paylaşmıştı. Los Angeles’ın yanı sıra, şirketin Chicago, Washington, D.C. ve Maryland’in şehir merkezlerinde de tünel inşa etme planları da mevcut.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu