FeaturedHaberler

Lada Niva’nın 6×6’ya dönüşme serüvenini izleyin!




Modifiye yapılarak 6 tekerlekten çekişe dönüştürülen SUV modelleri son dönemde bir hayli revaçta. Farklı görünümün yanı sıra arazilerde üst düzey çekiş gücü sağlayan bu enteresan sistem, iki Rus kafadar tarafından emektar otomobil Lada Niva’ya uyarlandı!

“Dağ keçisi” Lada Niva, 6 tekerden çekişe dönüştürüldü!

Niva’nın anavatanı Rusya’da yapılan proje, dağ keçisi lakaplı arazi aracını Mercedes-AMG G63 6×6’ya benzer olarak dönüştürüyor. Yeterli aks mesafesi nedeniyle herhangi bir ek yapılmayan aracın arka kapıları iptal edilerek ikinci sıra tekerlekler için alan yaratılmış. Ayrıca süspansiyon elemanları ve dış giydirme ile araç dışarıdan tam bir 6×6’ya dönüştürülmüş.

Tüm bu çalışmalara rağmen projenin büyük bir kusuru test sürüşünde ortaya çıkmış. Niva’nın şaftı ve diferansiyeli üçüncü sıra tekerleklere uygun olmadığı için araç kullanım esnasında 6×4’e dönüşüyor. Üstelik Lada’nın 6×6 sistemi için geliştirdiği orijinal bir yedek parçası da bulunmuyor. Sorunun çözümü için çalışan ekip, neyse ki uzun bir sürecin ardından şaft ve diferansiyeli uydurmayı başarmış.

Efsane model Lada Niva’nın ilginç dönüşüm sürecini ve arazi testini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 6×6 sistemi için bulunan çözümün ise gelecek videoya bırakıldığını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu