FeaturedHaberler

Volkswagen’den içten yanmalı motorlarla ilgili radikal karar!




Volkswagen, özelllikle Dieselgate skandalının ardından elektrikli otomobil yatırımlarını hızlandırmış durumda. İçten yanmalı motorların yakın gelecekte tarih olmasını bekleyen marka radikal bir karar aldı!

Volkswagen: 2026’dan sonra içten yanmalı motor geliştirmeyeceğiz!

Pek çok Avrupa ülkesi dizel yakıtlı araçlar için kullanım yasağı takvimi belirlemiş durumda. Yakın gelecekte markaların da bunu destekleyecek adımlar atması beklenirken, bu konuda en somut adım Alman üretici Volkswagen’den geldi. Bloomberg’e konuşan marka stratejisi başkanı Michael Jost, karbondioksit salınımı üreten içten yanmalı motorların gelişimini 2026 yılında durduracaklarını açıkladı. Jost, “Mühendislerimiz CO2 emisyonuna sahip son motorlar üzerinde çalışıyor. 2026 yılından sonra grup bünyesindeki fosil yakıtlı motorların gelişimini durduracağız.” şeklinde konuştu.

Volkswagen, geliştirmiş olduğu elektrikli otomobil ailesini ayırt etmek için ID ismini kullanıyor. Tamamen elektrikli ilk modelini önümüzdeki yıl üretmeyi planlayan Alman marka, artan talebe rağmen benzinli ve dizel motorların tamamen ölmeyeceğini düşünüyor. Jost, çok yaygın şarj altyapısı ya da devrimsel bir batarya teknolojisi olmadan 2050 yılında dahi bu motorların varlığını sürdürebileceğini belirtiyor.

Volkswagen grubu, son dönemde elektrikli araçlar konusunda ciddi miktarda yatırım yapıyor. 2025’e kadar 20 elektrikli model sunmayı hedefleyen Audi, bu iş için 14 milyar Euro gibi bir bütçe ayırmış durumda. Ayrıca grubun ortak kullanacağı MEB (modüler elektrikli) ve PPE (premium elektrikli) adlı iki yeni platform bulunuyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Henüz çok erken, daha insanlar(avrupadaki tüketici) henüz daha yeni yeni traktörden kalma dizelleri yasaklanarak kullanımları engelleniyor.Şu durumda binek otomobiller için dizelin ömrü Avrupa ülkelerinde bir hayli azaldı belki 2030? ama benzinli için aynı şeyi söylemeyeceğim çünkü bir çok marka benzinli motorlar üzerine hala ar-ge yapıyor.bkz mazda

    Her şeyden de öte elektrik istasyonları, batarya menzilleri, çekilecek elektriğin kaynağı gibi bir çok nedenlerden dolayı elektrik için daha erken belki 2050 civarına tamamen piyasaya otururlar, bence şu an için İ8 gibi plug in hybrid arabalar işi götürecek 3-5 seneye keza bir çok otomobil otoriterlerine göre de öyle

    Kısacası binek otomobiller için önce dizel sonra benzinli sonra da hybrid teknolojisi ölecek en son ise elektrikliye geçilecek.Tr de ise biz daha LPG li takılırız sıkıntı yok. 😀

    Adamlarda sadece içten yanmalılara yatırımı engelleyeceğiz diyor, yani tahminimce 2026'ının içten yanmalı motor teknolojisini bize 2036-2046-2056 ya kadar kakalayacakları anlamına geliyor bu.

    Kendileri bilir diğer markalar içten yanmalıları diriltmeye çalışırlar ve başarırlarsa VW büyük bir kumar kaybetmiş olur.Şahsen bu açıklamadan anladığım ve üzücü olan şey şu VAG grubu bundan sonra adamakıllı içten yanmalı motor üretemeyecek, piyasa içerisinde silinecek, bu arada elektirikli araçlar tutarsa da marka ivmelenip uçacak ve diğer markaları gömüp çok doğru bir karar vermiş olacaklar.

    Zaman gösterecek…Ama keşke kafaları elektrikliye çalıştığı kadar, Mazda gibi emisyon ve tüketimi azaltacak ünitelere kafa çalıştırsalar firmalar.:(Tabii burada petrolhead damarım tuttu. 😀

    1. Elektriğin olayı sadece tüketim değil aynı zamanda uzun ömürlü parçalar bakım aralığını çok geniş olmasi içten yanmalılarda olan 2000 parçanın kullanılmaması çok daha sessiz konforlu. Bu tuşlu telefon ile dokunmatik telefon gibi. Tuşlu telefonu ne kadar geliştirsen zamanında olduğu gibi Klavyeli hale getirsen de dokunmatiğe geçilecek ve daha iyi. Şarj batarya gibi sorunlarda yok Tesla sarj ağı da kuruyor araç da üretiyor işler tikirinda hele 10 yıl sonra maliyetler iyice azaldığında gör sen piyasayı. 25.000$ a Hatta Türkiyede vergi ile 35.000$ a Passat mi yoksa aynı paraya hem benzin parasına kurtulacağım hem 100.000 de bir bakıma gideceğim hem sessiz konforlu daha hızlı Model 3 mu alacaksın tabiki model 3 araba 200.000km yol yaptığında kendini amorti ediyor zaten

  2. 2026'dan sonra gelistirmeyecegiz diyorlar. Zaten icten yanmali motorlar altin devrini yasiyor. Dusuk hacimden elde edilebilecek kadar guc elde edildi. Bu saatten sonra radikal bir gelistirme zaten olmaz. 7 sene daha ufak rotuslarla var olan revize edilir, 2026 ile beraber elektrikliler piyasaya surulur ki 2026 ile birlikte benzinli arac satmayacagiz dememisler, gelistirmeyecegiz demisler. Haliyle alinan kararin icerigi ve sure dusunuldugunde zaten beklenen bir adimdi. Muhtemelen cogu marka da boyle bir adim atacaktir.

    1. ayni fikirdeyim, elektrikliler piyasaya oturana kadar bence mevcut arabalari eskitir ustune icten yanmali bi arac daha eskitiriz..

  3. bunun üzerine diğer markalar da 3 aşağı 5 yukarı geliştirmeyeceğiz demeye başlar yakında

  4. Yegenim dizel alacaksin dizelciler nolcak
    Dizeller zaten bitti sirada tabiki benzinliler vardi normal.

  5. Teslanin turkiye ye gelmesi artik imkansiz. Elon musk geldi ilk isi anitkabire gitmek oldu bizimki kıl kapti zaten simdi projelerin cogu iptal edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu