FeaturedHaberler

Volkswagen’den Bentley’e “kârlılık” ültimatomu geldi!




Volkswagen, ünlü Dieselgate skandalının ardından mali açıdan kemer sıkma politikasına gitme kararı almıştı. Anlaşılan o ki Alman grup, lüks markası Bentley’in düşük kârlılık durumundan pek de memnun değil!

Volkswagen: Bentley artık gruba mali katkı sağlamalı!

Bu iddia, VAG’ın tepe isimlerinden Wolfgang Porsche ve Hans Michel Piech’in bir dergiye verdiği röportaj ile gündeme geldi. Porsche, her markanın gruba makul bir para akışı sağlaması gerektiğini vurgularken Bentley’in bunu sağlamaktan uzak olduğunu belirtti. Piech de İngiliz markanın kâr etmesinin iki yılı bulabileceğini ve durumdan hoşnut olmadıklarını söyledi. Buna rağmen iki yıl sonra hala istenen kârlılığa ulaşamaması durumunda ne olacağı hakkında iki isim de beyan vermekten kaçındı.

Lüks bir marka olduğu için Bentley’in diğer markalar kadar kâr etmesi rasyonel bir yaklaşım değil. Ancak markanın geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında 137 milyon Euro zarar etmesi, Volkswagen grubunu endişelendirmişe benziyor. Bentley CEO’su Adrian Hallmark ise Brexit ve Continental GT’nin düşük satışlarının markayı etkilediğini, fakat 2019’da durumu mutlaka tersine çevireceklerini belirtti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu