Dikkat ÇekenlerFeaturedGaleriler

Yeni Opel Zafira Life tanıtıldı




Geçtiğimiz yıllarda PSA Grubu’nun çatısı altına giren Opel ürün gamını yenilemeye devam ediyor. Alman üretici bugün Opel Zafira Life adını verdiği yeni modelini görücüye çıkardı. İsmi kulağımıza hiç de yabancı gelmeyen araç, hayatına bundan böyle kompakt bir MPV olarak değil de hafif ticari araç boyutlarında devam edecek gibi görünüyor. Zira yeni Opel Zafira Life’ın boyutlarına baktığımızda neredeyse Vivaro kadar büyük olduğunu görüyoruz.

Dördüncü nesilden itibaren yeni formuna kavuşan ve Opel Zafira Life olarak adlandırılan araçta üç farklı uzunluk seçeneği sunuluyor. 4,60 metrelik versiyon Small, 4,95 metrelik olan Medium, 5,30 metrelik en uzun versiyon ise Large olarak isimlendiriliyor. Söz konusu versiyonların hepsinde 3,28 metre aks mesafesi ve 9 koltuklu kabin seçeneği yer alıyor.

1 tondan fazla yük taşıyabiliyor 

Opel, en kısa versiyonun şimdiki Zafira’dan 100 mm kısa olduğunu, Large versiyonunun ise 650 mm daha uzun olduğunu belirtti. Çok amaçlı bir araç olarak tasarlanan Zafira Life’ın en uzun versiyonundaki tüm koltuklar çıkarıldığında bagaj hacmi 4,500 litreye çıkarılabiliyor. Bagaj kapağını geniş ve yükleme eşiğini alçakta tutan Alman üretici tüm versiyonların 1 tondan fazla yük taşıma kapasitesi olduğunu ifade ediyor.

Opel Zafira Life’da kabin içindeki deri koltukları alüminyum raylar üzerinde rahatlıkla hareket ettirilebiliyor. Bu da farklı oturma seçeneklerini mümkün kılıyor. Üst paketlerde bu koltuklara ısıtma ve masaj özellikleri ekleniyor. Kabinde bulunan özel masa ve 230V güç çıkışı da yaşam alanındaki konforu arttırıyor. Zafira Life’ın konsolunda Apple Car Play ve Android Auto desteğine sahip 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor.

Elektrikli versiyon 2021 yılında geliyor 

Yeni Opel Zafira Life’ın sürücü asistanları radar ve kameralarla destekleniyor. Yayaları algılayabilen araç potansiyel bir çarpışma anında 30 km/s hıza kadar otonom acil durum frenini devreye sokabiliyor. Diğer teknolojiler arasında şerit takip asistanıakıllı hız kontrolü, renkli head up display ve adaptif far sistemi yer alıyor.

Opel Zafira Life’ın dünya prömiyerini 18 Ocak’ta düzenlenecek Brüksel Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirmesi planlanıyor. İlk etapta 4×4 versiyonu da satışa sunulacak aracın seçenekleri arasına 2021 yılında elektrikli versiyon da eklenecek. Yeni Opel Zafira Life ile ilgili tüm detaylar ilerleyen günlerde ortaya çıkacak.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Tamam mpv segmenti ölüyor. Hatta Ford da C-Max ve Grand C-Max modellerinin üretimini durdurma kararı aldı. Ama millet mpv'yi suv modellere çevirirken fıstık gibi Zafira'yı ticari yapmak nedir yahu.. Psa grubu 3008 ve 5008'i mis gibi suv haline getirip, Zafira'ya ticari olmayı uygun görmüş.

  2. Cenk demiş ki:

    Tamam mpv segmenti ölüyor. Hatta Ford da C-Max ve Grand C-Max modellerinin üretimini durdurma kararı aldı. Ama millet mpv'yi suv modellere çevirirken fıstık gibi Zafira'yı ticari yapmak nedir yahu.. Psa grubu 3008 ve 5008'i mis gibi suv haline getirip, Zafira'ya ticari olmayı uygun görmüş.

    Eki Görüntüle 16839

    Hepsini görüntüle…

    Katılıyorum. Ayrıca bi şu Zafira Tourer'in görüntüsünün güzelliğine bak birde bu yeni ticari Zafira'ya… MPV'ler ölüyor diye böyle bir tercih yapılmış ama en azından yeni 5008 gibi SUV-MPV arası yeni bir Zafira yapabilirlerdi.

  3. Kesinlikle öyle.. Hadi psa bünyesinde çok fazla suv olduğunu düşündüler diyelim. O zaman bırak Zafira akıllarda kaliteli bir mpv olarak kalsın. İlla gidip ticari üretim yapacaksan başka bir isim altında yap gitsin. Çok zor değildi yeni bir isimle piyasaya araç sürmek.

  4. Bildiğiniz Citroen'in Dispatch modeli. Opel logosu koyup arkasına zafira yazmışlar. Opel hiç bi zaman gündüz ledlerini farın içinden ayrı yerde tasarlamadı. Maalesef, Opel markası PSA çatısında tüm karakterini kaybedecek.

  5. Grandlandx ve crosslandx çıkınca ve bünye de mokka da olunca zafira yı suv yapmakta saçma olurdu. Ama bu hamle de çok saçma olmuş. sonuçta Psa bünyesinde Mpv olarak C4 picasso ya da yeni adıyla C4 Spacetourer da var bir tane de Opel de mpv olabilirdi.

  6. BerkayT demiş ki:

    Grandlandx ve crosslandx çıkınca ve bünye de mokka da olunca zafira yı suv yapmakta saçma olurdu. Ama bu hamle de çok saçma olmuş. sonuçta Psa bünyesinde Mpv olarak C4 picasso ya da yeni adıyla C4 Spacetourer da var bir tane de Opel de mpv olabilirdi.Hepsini görüntüle…

    Zaten sıkıntılı konu olan mpv üretiminden vazgeçmiş olmaları değil. Neticede trend oraya doğru kayıyor. Mpv'ler artık ölüyor. Yerlerine suv modeller geliyor. Fakat Zafira kendi segmentinin gayet güzel, başarılı bir aracıydı. İlla ticari üreteceklerse başka isim altında üretmeleri daha iyi olurdu. Sanırım biraz duygusal bakıyorum 😀

  7. Cenk demiş ki:

    Zaten sıkıntılı konu olan mpv üretiminden vazgeçmiş olmaları değil. Neticede trend oraya doğru kayıyor. Mpv'ler artık ölüyor. Yerlerine suv modeller geliyor. Fakat Zafira kendi segmentinin gayet güzel, başarılı bir aracıydı. İlla ticari üreteceklerse başka isim altında üretmeleri daha iyi olurdu. Sanırım biraz duygusal bakıyorum :DHepsini görüntüle…

    Bide bünyesinde vivaro da vardı. Sanırım Combo ile Vivaro nun arasında değişik bir şey olacak.

  8. BerkayT demiş ki:

    Bide bünyesinde vivaro da vardı. Sanırım Combo ile Vivaro nun arasında değişik bir şey olacak.

    Hepsini görüntüle…

    İlginç bir hamle.. Karlılık açısından demek ki böyle daha iyi olacağını düşünüyorlar. Araç çıktıktan sonra ilk yılın içinde belli olur mpv zafira'ya göre satışlarının ne alemde olduğu. Ama bizim gibi otomobil severler, özellikle kaliteli mpv'nin, kaliteli station wagon'un ne olduğunu, bunun değerli bir otomobil kültürü olduğunu bildiğimiz için gerçekten üzücü.

  9. Vivaro, sonuçta bir Renault Trafic. Tahminimce bu PSA ortaklığından sonra Renault ticari ortaklığı Vivaro ve Movano'nun bir sonraki neslinde bitecek. Vivaro, bu Zafira'nın ticari panelvan modeli olarak lanse edilip Movano'da Boxer-Jumpy altyapısına geçebilir.

  10. Şu haberde güzel olan tek şey Elektrikli versiyonun gelecek olması 🙂 Merakla bekliyoruz

  11. bişey dicem o 4çeker olamaz. psa batacak olsa yinede motordan güç alan bi dört çeker yapmaz 😀 görünürdeki tutum o

  12. Caravella ile transite rakip olur . Hatta ikisi bir arada döver 1 ton yük taşımak nedir ? Gezen koltuklar diyor inceleme videosu ardından karşılaştırma şart

  13. Model adı değişse daha mantıklı olmaz mıydı. Sonuçta eski zafira ile özellikle sınıf olarak alakasız bir model üretiyorsun.

  14. @babayimben artık öğrenilen kavramları değiştirmiyorlar. Mesela hyundai accent serisi ilk accent olarak isim aldı , accent era , blue diye isim değişikliğine uğradı . 2019 modeli yine accent oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu