FeaturedHaberler

Yeni Toyota Supra, ilk yıl çok az sayıda üretilecek!




Bu hafta Detroit’te dünya prömiyeri yapılan yeni Toyota Supra, Avrupa pazarında merakla bekleniyor. Ancak Japon üreticiye göre yeni Supra’nın Avrupalı bekleyenlerinin elini çabuk tutması gerekecek!

Yeni nesil Toyota Supra’da öncelik Amerika’nın!

Yeni Toyota Supra, kardeşi BMW Z4 ile beraber Magna’nın Avusturya/Graz tesisinde üretilecek. İlk yıl ağırlığın Amerika pazarına verileceğini belirten Toyota yetkilileri, bu süreçte Avrupa pazarı için yalnızca 900 araç üretileceğini açıkladı. 90 adetlik özel A90 sürümü ile bu rakam 990’ı bulacak. Japon marka, bu araçların opsiyon dışı bazı hediyeler ile geleceğini belirterek tam sevkiyata 2021’den itibaren geçeceklerini ifade etti.

Avrupa’da satışa sunulacak yeni Supra’nın en büyük özelliği aktif diferansiyel özelliğinin tüm paketlerde standart olarak sunulması. Deneyime yönelik geliştirilen bu özel diferansiyel, aracın bütün koşullarında farklı oranlarda çalışıyor. Bu teknolojiyi sağlayan unsur ise sürekli olarak gaz, fren ve direksiyon hareketlerini ölçümleyen ECU olmuş.

Yeni Toyota Supra, standart versiyonunda 335 beygir güç üreten 3.0 litrelik 6 silindirli bir motor ile geliyor. 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleşen motor, 0’dan 100 kilometreye 4.3 saniyede ulaştıran özel bir Launch Control moduna sahip olacak. Ayrıca direksiyon, gaz-fren, ESP ve vites değiştirme aralıkları gibi detayları değiştiren spor/pist modları da dikkat çekiyor.

Avrupa fiyatı kısa süre sonra açıklanacak olan yeni Supra’nın Amerika’daki başlangıç fiyatının 49.900 dolar olduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Polonyada limitli sayida on siparisler basladi ama fiyatlari ayni motora sahip bmw’den daha pahali, hastasi alir baska kim alir bilmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu