FeaturedHaberler

Yeni Toyota Supra’nın tanıtımı “yanlışlıkla” yayınlandı!




Uzun zamandır merakla beklenen yeni Toyota Supra, birkaç saat sonra resmi olarak tanıtılacak. Japon efsanesinin modern versiyonu hakkında daha önce onlarca sızıntı görmüştük, fakat bunların sonuncusu tüm detayları ortaya koyuyor!

Yeni Toyota Supra’nın tanıtım videosunu izleyelim!

Geçtiğimiz günlerde Japon markanın Almanya internet sitesinde görüntülenen yeni Supra, şimdi de Meksika biriminin yanlışlıkla sosyal medyada paylaştığı videoda görüldü. Artık yüzünü tamamen belli eden efsane modelin tanıtım görsellerinde, markanın performans birimi olan GR takısı dikkat çekiyor. Bunun dışında genel tasarımın FT-1 konseptinin kırpılmış versiyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Yeni Toyota Supra’nın ön bölümünde yüksek performanslı frenlerin soğutulması için açılan yarıklar göze çarpıyor. Kayık şeklindeki tavana uygun olarak yerleştirilen ön cam, bu bölümdeki tasarımı tamamlıyor. Ayrıca arka bölümde aerodinamik kanatçıkların yanı sıra Formula 1 otomobillerine benzeyen difüzör yapısı net şekilde görülüyor.

Gövdesinin altında BMW üretimi 6 silindirli turbo motor taşıyacak olan Toyota Supra, kardeşi Z4’e kıyasla daha fazla güç barındırıyor. Toyota mühendislerinin elden geçirdiği 3.0 litrelik motor, kullanıcısına 387 beygir güç ve 500 Nm tork gibi değerler sunacak. Şanzıman tarafında ZF üretimi 9 ileri otomatik şanzıman kullanacak olan aracın manuel versiyonu da daha düşük hacimli motorlarla beraber çıkacak.

Yarın Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak olan yeni Toyota Supra ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu