Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Honda, Türkiye’deki fabrikasını kapatıyor mu? ( RESMİ AÇIKLAMA)




Japon otomobil üreticisi Honda, şok bir iddia ile otomotiv gündemine bomba gibi düştü. Honda’nın Türkiye’deki Şekerpınar fabrikasını kapatacağı iddia edildi!

GÜNCEL AÇIKLAMA Türkiye Civic Sedan üretimine 2021’de son verecek. Honda, yaptığı açıklamada, “Türk hissedarlar ile yapıcı diyaloğumuz sürecek. Türkiye’deki iş operasyonlarımıza devam etme niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.


Şok iddia: Honda Türkiye’deki fabrikasını kapatıyor!

Financial Times’ın haberine göre, Japon marka İngiltere’deki Swindon fabrikasını 2022 yılında kapatacağını Salı günü yapacağı basın toplantısı ile resmen duyuracak. Brexit ve markanın Avrupa pazarındaki düşük satış payından dolayı yapılacak bu hamle minimum 3.500 kişinin işsiz kalmasına neden olacak. Aynı habere göre Honda’nın Gebze Şekerpınar’da yer alan fabrikasının da kapatılacağı belirtiliyor.

Honda’nın Türkiye’deki fabrikasında 940 kişi çalışıyor.

Kuzey Swindon Muhafazakar Parti milletvekili Justin Tomlinson, bu kararın Brexit’i bağlamadığını belirterek Türkiye’yi örnek gösterdi. Tomlinson, Honda yöneticilerinin Avrupa üretiminin tamamen Japonya’ya kaydırılacağını söylediğini ve bu sebeple Türkiye fabrikasının da kapatılacağını açıkladı. Gazeteye göre Şekerpınar fabrikası Swindon’dan bir yıl önce, yani 2021’de kapatılacak. Honda Civic Sedan üretimi ise tıpkı Swindon fabrikasında üretilen hatchback modeli gibi tamamen Japonya’dagerçekleştirilecek.

1997 yılında üretime başlayan Honda Şekerpınar fabrikası 2008 yılında genişletilmiş ve üretim kapasitesi yıllık 50.000 araca yükseltilmişti. Honda şok iddia hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, İngiltere halkı ise tarihinin en düşük seviyelerinde gezinen otomotiv endüstrisinin tamamen duracağınıdüşünüyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Aslında bir Japona yakışan Honda Türkiyeyi komple kapatmakdı zira o göçük rezaletinden sonra onursuz bir yaşam sürüyorlar

  2. Honda Türkiye’yi komple kapatmakmış. 1000 kişiye yakın insan çalışıyormuş burdaki fabrikada. İşsiz kalıcaklar. Marka fanatikliği o kadar içinize sinmiş ki. Almanların binmediği dizel vwlere tapmaya devam edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu