FeaturedHaberler

BMW, lüks 9-Serisi söylentileri ile ilgili net konuştu




Alman otomobil devi BMW’nin yakın zamanda ultra lüks sınıfa adım atacağı ve bunu 9-Serisi ile gerçekleştireceği iddia ediliyor. BMW ise bu iddialara net bir şekilde cevap verdi!

BMW: 9-Serisi ile ultra lüks sınıfa girmemiz mümkün değil!

BMW’nin ARGE’den sorumlu müdürü Klaus Frölich, Autocar dergisine verdiği röportajda bu iddialara yanıt verdi. Böyle bir hamleye gerek duyulmadığını belirten Fröhlich; markayı en üst seviyede X7, 7-Serisi ve 8-Serisi’nin temsil etmeyi sürdüreceğini ifade etti. Fröhlich; “Buna ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Bu sınıfta yer alan model sayısı sınırlı, çünkü satış rakamları çok düşük kalıyor.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Bu açıklama, BMW tasarım direktörü Adrian van Hooydonk’un geçtiğimiz yıl iddiaları başlatan demeçlerini de yalanlıyor. Van Hooydonk, yeni 8-Serisi’nin tanıtıldığı dönemde markanın 2030’a kadar duyuracağı modelleri planladığını ve lüks sınıfın 8-Serisi ile noktalanmayacağını söylemişti.

BMW’nin en büyük rakibi olan Mercedes, Maybach markası ile uzun yıllardır ultra lüks sınıfta modeller üretiyor. Görünüşe göre Alman üretici en azından satış rakamları artana kadar bu pazara girmeyecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu