Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Dünyanın en çok trafik sıkışıklığı yaşanan şehirleri (Türkiye’den 3 isim)




Trafik sıkışıklığı sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Yapılan bir araştırma sonucu da bu sıkışıklığın en çok hangi şehirlerde yaşandığı ortaya koyulmuş.

Yapıtığı analizler ile ismini duyuran ünlü ekonomi şirketi INRIX’in yaptığı bir araştırmaya göre, İstanbul’da sürücüler yılda ortalama 6,5 gününü trafikte bekleyerek geçirdi. 38 ülke ve 220 kentte yapılan sorgulamanın sonuçlarına göre, İstanbul’da trafik sıkışıklığı geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 6 arttı.

trafik sıkışıklığı

Ayrıca, Ankara ve İzmir de 11. ve 12. sırada listede yer buldu. Ankara’da bir şoför yılda yaklaşık 5 gününü trafikte bekleyerek geçirirken, İzmir’de bu rakam 6 ya kadar çıkıyor.

Listenin ilk sırasındaki isim ise değişmedi. Rusya’nın başkenti Moskova, geçem yıl olduğu gibi trafiği en yoğun şehir oldu.


İlginizi çekebilir

Türkiye fiyatı açıklandı; Karşınızda Yeni Toyota Corolla

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 40 milyon nüfusuyla Tokyo, 25 milyon nüfusuyla Şangay yok. İşin garibi kalabalık nüfusuna rağmen Çin ve Japonya’dan şehir yok listede. Altyapı nasıl yapılmalı, nüfusla trafiğin doğru orantılı olmadığını öğrensin yetkililer.

    1. Cok buyuk ihtimalle arastirma yapilan o 38 ulkenin icinde olmayislarındandır bu ikisinin. Zira tum dunyadan yapilan listelerde Hindistan ve çin domine ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu