FeaturedHaberler

Makyajlı Mitsubishi ASX Cenevre öncesi duyuruldu




Mitsubishi, kompakt SUV modeli ASX’in makyajlı versiyonunu Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde detaylandırdı. Önemli ölçüde kabuk değiştiren makyajlı Mitsubishi ASX ile ilgili detaylar haberimizde!

Mitsubishi ASX makyajlandı: İşte ilk detaylar!

2009’da duyurulan Mitsubishi ASX, aslına bakılırsa çoktan ikinci jenerasyonunu hak ediyor. Zira model, Cenevre’de duyurulacak yeni versiyonu ile üçüncü kez makyajlanmış olacak. Ancak bu makyaj, ASX’in gördüğü en büyük ve en kapsamlı revizyon niteliğini taşıyor.

Makyajlı ASX; Eclipse Cross ve yeni L200 modellerinde de gördüğümüz dinamik kalkan adlı tasarım felsefesine sahip. Bu adımın aracın yüzünü büyük ölçüde değiştirdiğini söyleyebiliriz. Bumerang şeklindeki yeni ızgara ve tampona konumlandırılan LED küme farlar ön bölümde dikkat çekiyor. Arkada ise LED stoplar ve sahte bir difüzörün de eklendiği yeni tampon göze çarpıyor.

Mitsubishi ASX’in iç mekanında ise makyaj operasyonu biraz daha sınırlı kalmış. TomTom navigasyonu da içinde barındıran 8 inç boyutundaki yeni multimedya sistemi buradaki yeniliklerin başını çekiyor. Ayrıca bu ekran üzerinden aracın bakım aralıkları ve anlık benzin kalitesi gibi işlevlere erişilebiliyor.

Modelin kaputunun altında ise özellikle Türkiye pazarını memnun etmeyecek bir motor konumlandırılmış. 2.0 litrelik dört silindirli MIVEC motor taşıyacak araç, 150 beygir güç ve 195 Nm tork gibi değerler sunacak. 5 ileri manuel ve 6 ileri INVECS-3 CVT şanzıman seçenekleriyle donatılan makyajlı ASX’in dört tekerden çekiş opsiyonu da devam edecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu