FeaturedHaberler

Fiat Egea kırılması güç bir rekora imzasını attı




Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırım sonrasında üretime aldığı Fiat Egea Ailesi, hem Türkiye’de hem İtalya’da büyük bir başarıya imza attı.

Egea’nın 500.000’inci üyesini üretim bandından indirdi. 2015’ten bu yana iç pazarda neredeyse 130.000 adetlik satış başarısına ulaşan popüler model, son 3 yılda da Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli oldu. Aynı zamanda model, İtalya’da da kendi segmentinin lideri konumuzda.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu şu şekilde açıklamalarda bulundu; “Fiat Chrysler Automobiles’ın önde gelen üretim, Ar-Ge merkezlerinden biri olarak Egea Projesi’nde önemli sorumluluklar üstlendik. Ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezberbozan bir model ailesi olarak lanse ettiğimiz Fiat Egea ülkemizde ve Avrupa başta olmak üzere, EMEA Bölgesi’nde pazar başarısını sürdürüyor. Yarattığı ihracat hacmi ile ülke ekonomimize de katma değer sağlayan Egea’nın üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde 500 bin adetlik üretim rakamına ulaşmasından dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz. Bu başarıda önemli katkıları bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz”.


İlginizi çekebilir

İşte 2019 yılının en güvenli otomobilleri

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. kırılması güç bir rekor mu !!,
    bana kalırsa bu rekordan da ŞAŞIRTICI !!!..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu