Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Volkswagen Golf 8 bekleyenlerini üzdü




Alman otomobil devi sevenlerini üzecek bir karar yayınlandı. Görünüşe göre Volkswagen Golf 8 bekleyenlerini bir süre daha heyecanlandıracak.

Yeni nesil Golf’ü New York Otomobil Fuarı’nda tanıtmayı hedefleyen firma, lansman tarihini erteleme kararı aldı. Firmadan gelen açıklamalara göre erteleme sebebi teknik sebepler değil. Uzmanlar tarafından gelen yorumlar ise ertelemenin tamamen stratejik olduğu yönünde.

Neler biliyoruz?

lmanya’da test edilen sekizinci nesil Golf, yakın zamanda kamuflajsız olarak görüntülenmişti. Hatchback modelin yeniden benzer şekilde görüntülenmesi, Alman üreticinin artık kamuflajları söktüğü anlamına geliyor. VW’nin yeni tasarım dilinin uygulandığı araç, ön bölümden oldukça şık ve yakışıklı görünüyor. LED farlarda bir miktar kamuflaj kalmasına karşın oldukça inceltildiği ve çamurluğa doğru uzatıldığı gözlerden kaçmıyor. Ayrıca yan aynalar da bu sefer doğrudan kapı paneline bağlanmış.

Yeni Volkswagen Golf’ün arka bölümünde ise karakteristik olarak ciddi bir değişim göze çarpmıyor. Omuz çizgisi yükseltilen arka tasarımda en büyük değişimin gizlenen stop lambalarında olduğunu tahmin ediyoruz. Henüz göremediğimiz iç mekanda ise makyajlı Passat’a benzer modern bir tasarım olacağı söyleniyor. Selefine göre kalitesi arttırılmış malzeme dokusu, yarı otonom sürüşsanal kokpitve yeni multimedya sistemi ise beklentiler arasında yer alıyor.

VW Golf MK8, MQB Evo platformunun güncellenmiş versiyonunda yükselecek. Bundan dolayı aracın dingil mesafesi bir miktar uzayacak ve yaklaşık 45 kilogram hafifleyecek. Motor seçenekleri tarafında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. 3-4 silindirli benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra plug-in hibrit de yeni Golf’ün kaputunun altında yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu